RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Neste år øker IT-budsjettene

Sulteforingen i IT-bransjen går mot slutten. Analyseselskapet IDC mener IT-investeringene vil øke med fem prosent neste år.

Det er neppe noen grunn til å drømme om tosifrede vekstprosenter for IT-bransjen igjen. Slike tall hører dotcom og 90-tallet til. Men det er i alle fall tegn til at de siste årenes tørke er i ferd med å gå over.

Mye positivt
Skal vi tro analyseselskapet IDC vil neste år by på fem prosent investeringsvekst. IDC er til og med så optimistiske at de sier det er et forsiktig anslag.

Dersom IDCs tall slår til betyr det at det skal kjøpes IT-utstyr og programmer for til sammen 6,5 trillioner kroner neste år.

Telekom-bransjen vil se en vekst på fire prosent.

Det er de overraskende gode prognosene for amerikansk økonomi som har fått analyseselskapet til å spå så optimistisk om fremtiden.

Europa henger etter
Samtidig med at USA og deler av Asia står foran en stor vekst, er det verre stilt med Europa og Japan. I disse landene spises veksten opp av en kraftig priskonkurranse mellom leverandørene.

- Den senere tidens økonomiske opptur vil utvilsomt være bra for mange IT-selskaper. Men veksten vil ikke komme tilbake til dotcom-alderen, sier analytiker Stefan Minton i IDC i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere