RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Neste år vinner vi

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (vif.no): Det ble en tung søndags-ettermiddag for VIF-troppen etter cupfinale-tapet mot Start. Vålerenga var best, men scoret for få mål. Neste år er det imidlertid Engas tur. Det har Mohammed Fellah bestemt.

- Mohammed Fellah har lovet oss ny NM-finale når han er på beina neste år. Nå har vi kommet oss dit og vet hva som kreves, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Seks av spillerne som startet mot Start er også juniorer neste år og tar med seg viktig erfaring videre. Hele midtbanen og halve forsvarsrekka er inntakt. I tillegg har vi Fellah i bakhånd.

SKUFFET: Finaletapet var tungt å svelge for trener Andreas Holter i minuttene etter kampen. Vålerenga dominerte stort de første 70 minuttene, men maktet ikke å score de nødvendige målene. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
SKUFFET: Finaletapet var tungt å svelge for trener Andreas Holter i minuttene etter kampen. Vålerenga dominerte stort de første 70 minuttene, men maktet ikke å score de nødvendige målene. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

- Tungt å svelge
Noen dager etter finaletapet har den verste skuffelsen lagt seg, men det var en skuffet gjeng som returnerte til Oslo etter å ha dominert finalen i sytti minutter uten å score de nødvendige målene.

- Dette tapet var tungt å svelge og vi kommer nok til å bruke noen dager på å komme oss til hektene igjen. Vi var overlegne i banespillet og det er fryktelig surt å tape denne kampen. Nå tar vi en måned fri og tenker vi på noen annet en stund før vi møtes igjen til ny sesongoppkjøring i begynnelsen av desember.

Vålerenga gikk på banen med optimisme og lave skuldre og hadde kampen i sin hule hånd etter en god førsteomgang.

- Vi var utrolig gode i førsteomgang og gjorde som vi ville. Start produserte ingenting. Vi hadde full kontroll og mage sjanser, men klarte ikke å få ballen i mål. Vi traff stanga tre ganger og tverrliggeren en gang. I tillegg fikk vi noen avslutninger redda på streken.

- Det ”verste” var da et brassespark fra Glenn Roberts traff en Start-spiller i hodet før ballen gikk i stanga og ut. Det ville seg ikke helt for oss, forteller Holter.

To røde kort
Minuttet før pause ble førsteomgangs beste spiller Amin Nouri utvist etter å ha dyttet en Start-spiller. Samtidig fikk Start en spiller utvist etter en stygg takling. VIF-dominansen fortsatte, men etter at Glenn Roberts sendte Enga i ledelsen var det slutt.

- Vi fikk betalt for godt spill da vi tok ledelsen 1-0, men lufta gikk litt ut av oss da Start utlikna. Det var en mental trøkk i trynet da Start utlikna etter at vi hadde vært overlegne hele kampen. Vi burde avgjort kampen tidligere.

- Vi trodde det skulle gå veien da vi scoret, men ble kanskje litt slitne mot slutten. Det var et unødvendig tap, men Start hadde matchvinnerne, ikke vi. Uansett har vi bare oss selv å takke. Vi punkterte ikke kampen da vi hadde sjansen, dessuten fikk vi en veldig dum utvisning like før pause.

Blant Norges beste
Tross tap tar Vålerenga-juniorene med seg noe positivt fra klubbens første finale på 39 år.

- Vi reiser fra Kristiansand med hevet hode. Start feide over all motstand på veien til finalen og vi var klart bedre enn dem på søndag. Selv om vi ikke fikk gullet har vi bevist for oss selv at vi er blant de aller beste juniorlagene i Norge. Det er det ingen tvil om, sier Holter.

- Vi spilte fin fotball. Rullet opp på kantene, kom til gode innlegg og var alene med keeperen flere ganger. Vi gjorde alt vi skulle bortsett fra å score mål. All ære til gutta.

Selv om u-gruppa tar en måneds treningsfri er både spillere og trenere i aktivitet de neste ukene. Nesten hele troppen er på treningsleir med Wang Toppidrett i henholdsvis Tyrkia, Spania og England.

FINALE-ELLEVEREN: Laget som startet NM-finalen mot Start. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
FINALE-ELLEVEREN: Laget som startet NM-finalen mot Start. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere