RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nesten-klining med Craig David

Sist oppdatert:
Maria Bodøgaard er ansiktet og stemmen til The Voice TV. Hvordan havnet hun der og hvorfor klina hun ikke med Craig David da hun hadde sjansen?

(YEYE): Hvis du ikke utgir deg for å være noen andre enn den du er så har du større sjanser til å bli programleder, mener Maria Bodøgaard.

Navn: Maria Bodøgaard
Alder: 25
Yrke: Programleder og VJ The Voice TV
Utdannelse: 2 år grafisk design i Sydney

Hva skulle du bli når du ble stor?
- Da skulle jeg bli ballettdanser slik som mor, så skulle jeg bli fotballspiller som pappa. Så en periode skulle jeg bli dyrlege, men det gikk jo ingen av de veiene.

Hvor mye mener du at utdannelse og yrkesvalg henger sammen?
- For den jobben jeg har nå har ikke utdannelsen min hatt så mye å si, men alle erfaringer man får fra studier er gode erfaringer. Hadde jeg kunne sett inn i fremtiden hadde jeg selvfølgelig studert journalistikk, men på den annen side har det å gå rett i jobb vært den beste skolen. Jeg har lært utrolig mye i The Voice TV, så jeg ser på dette som skolegang også. Uansett anbefaler jeg alle å satse på utdannelse, men ikke vær redd for å hoppe av i svingen, prøv nye ting og skift gjerne fag underveis.

Hvordan ble du programleder?
- Snodig greie, jeg kjørte snowboard i Trysil og hadde en kompis der oppe som trengte hjelp til en reportasje i lokalkanalen Trysil TV. Den første jeg måtte intervjue var Terje Håkonsen og han er ikke kjent for å være den som prater mest uoppfordret. Det var litt av en ildprøve og jeg syntes det var gøy, så jeg fortsatte å jobbe med Trysil TV. Så etterlyste de programledere for The Voice TV i avisa og jeg sendte en søknad sammen med 3000 andre. En del av søknaden var en liten introfilm om meg selv, en film jeg håper ikke finnes lenger, hehe. Så var det audition og jeg ble trukket ut sammen med 4 andre. Til slutt fikk vi en uke hver som prøvetid og da fikk seerne bestemme hvem av oss 5 som skulle få jobben. Å være på audition var både morsomt og skummelt.

(...) -Jeg har prøvd alt fra å selge annonser i Gule Sider, boligalarmer på Karl Johan og pizzaer på Peppes.

Var du nervøs?
- Om jeg var! Etter at jeg hadde jobbet her i to år viste de klippet med min audition på The Voice TV. Det var da jeg virkelig så at jeg hadde utviklet meg på de to årene jeg hadde vært der.

Noen enkeltepisoder på jobben du aldri kommer til å glemme?
- Ja, hadde en liten klineepisode med Craig David som aldri ble noe av. Han var invitert i studio for å snakke om nettopp klining. Etter en stund ble jeg tøff i trynet og spurt om vi ikke skulle prøve. Da bøyde han seg mot meg og jeg ble så satt ut at jeg hoppet unna. Det klippet har blitt vist mange ganger!

Hva er det beste med jobben din?
- Å få lov å møte alle de flotte menneskene jeg gjør, artister eller seere. Få lov å formidle det jeg digger mest. Ingen dag er lik så man har det veldig fritt, kommer jeg på en god idé så er ikke veien lang for å få gjennomført den.

Hva er den største utfordringen?
- Å være nyskapende når man skal lage 5 programmer i uka, å finne på nok stoff. The Voice TV er jo hip hop og R&B og det er ikke flust av norske artister å velge mellom. Så må man alltid være i godt humør når man er på skjermen og det kan være en utfordring, vi har dårlige dager vi også. Å ikke ta med privatlivet på jobb kan være vanskelig nok.

Hva legger du i uttrykket «å være en offentlig person»?
- Rett og slett at man må passe seg litt. Jeg har ikke tenkt så mye på det, for jeg er den jeg er og står for det. Men man er ikke bare seg selv i jobbsammenheng, da er jeg et ansikt utad for en kanal. Det jeg sier i jobben eller i jobbsammenheng må også alle de andre som jobber i kanalen kunne stå for.

Har det hendt at du har ønsket deg en helt ordinær jobb i perioder?
- Nei, jeg har prøvd alt fra å selge annonser i Gule Sider, boligalarmer på Karl Johan og pizzaer på Peppes, så jeg har prøvd mye forskjellig. Jeg tror det går an å bli lei i alle yrker samme hvor bra man har det. Men en 08.00 – 16.00 jobb hadde jo vært gull noen ganger.

Kan alle som ønsker å bli programleder bli det? Hvilke egenskaper må til?
- Alle kan prøve, vær aldri redd for å prøve! Jeg hadde ikke utdannelsen til det og fikk allikevel denne jobben, så alt går an. Er du god på noe så møt opp og si det til de rette menneskene. Ta noen år på skolebenken og vær sosial, mye går på bekjentskaper og trynefaktor. Man må være villig til å ofre litt og ikke satse alt eller ingenting kun på drømmejobben. Jobber man seg oppover er mulighetene mange.

Hva er ditt aller beste tips til de som vil bli programledere?
- Vær deg selv! Du blir gjennomskuet hvis du later som du er noen andre. Gå på auditions, du lærer mye av det. Ikke gi deg, selg deg selv og det du brenner for.

Flere artikler i serien Drømmeyrket:
- Andreas Ygre Wiig: - Viktig å leke

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere