- Nesten så jeg vil vært student for alltid

Foto: nettenestea.com

Blogger Annette Haga studerer medier og kommunikasjon.

03.02.12 21:24

(SIDE2): Høsten 2011 startet Annette Haga (21) på bachelorstudiet i medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo. Ved siden av studiene driver Annette en av Norges største blogger, Nettenestea.com.

Bloggerfaringen har hun også fått nytte av på skolen, semesteroppgaven hennes tok for seg nettopp blogging og hvilken påvirkning bloggere har på lesere.

Les artikler om studier og karriere på
Side2s utdanningsspesial: Drømmefabrikken


Evig student
- Jeg kan ikke tenke med at jeg kunne trivdes bedre med et annet studie. Det er nesten så jeg vil være student for alltid, skriver Annette på sin blogg.

Annette forteller at innholdet i studiet er veldig variert og at det kan være nyttig å sanke erfaring og kontakter underveis i studiet.

- Jeg kan absolutt anbefale det til de som er usikre på hva de vil jobbe som, men vet at de liker å skrive og være kreative, skriver Annette og påpeker at på andre året kan man fordype seg innen visuell kommunikasjo, fiksjonn- eller dokumentarfilm.

Les også:Teoretisk og praktisk arbeid

Skoledagene til Annette består både av teoretisk og praktisk arbeid. Hun og medstudentene har både vært innom, radioreportasje, filmproduksjon, filmanalyse, skriftlige eksamener og semesteroppgave. Enkelte fag har en kombinasjon av indivuiduelt arbeid og gruppearbeid.

Leserne av Annettes blogg kan følge 21-åringen gjennom hennes hverdag, og følgelig også på skolen. På bloggen har de fått lese om oppgaveskriving ut i de sene nattetimer, filmproduksjon sammen med medstudenter, studiefester og vennskapsbånd som er knyttet med andre i Annettes klasse.

Under arbeidet med semesteroppgaven brukte også Annette bloggen, med sine 30.000 lesere, til å sanke nødvendig informasjon, noe leserne hjalp mer enn gjerne til med.

Hvilke yrker passer du best til?
Ta karrieretesten her.


Stikker kanskje til Hawaii
Tredje året har studentene mulighet til å utveklse til en skole i utlandet. Denne muligheten har Annette lyst til å benytte seg av.

- Man kan ta utveksling nesten hvor man vil, men for min del står det mellom London, USA, Hawaii og Australia, skriver Annette, som muligens hopper på en mastergrad i journalistikk etter endt bacehlorstudie.

Les mer om Annettes studietips på hennes blogg her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag