RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- NFF misbruker paragrafer

Sist oppdatert:
NFF misbruker paragrafene i forbindelse med Marek Saparas overgang til Rosenborg. Det mener styreleder i Norsk Toppfotball Olav Boksasp.

Norsk Toppfotball kjøper ikke argumentene til generalsekretær Karen Espelund i NFF som viser til rettsikkerhet og likebehandling i Saparas-saken. Stridens kjerne er om hvorvidt Marek Saparas burde vært spilleberettighet for RBK da laget møtte Stabæk mandag.

Fikk spilletillatelse
Klubben (RBK) sendte papirene på fax til NFF fredag. Både RBK og NTF er 100 prosent enige med NFF i at en oversendelse på fax ikke er tilstrekkelig slik dagens regelverk er utformet. Imidlertid ble dette gjort for at NFF kunne kontrollere at alle opplysninger forelå, og for at NFF kunne foreta en rask behandling av saken så snart originaldokumentene forelå.

- Det gjorde de som kjent på mandag ved at RBK bragte disse til NFF sine lokaler med kurèr. Mindre enn en halvtime etter at dokumentene forelå i original på NFF sine kontorer forelå spilletillatelsen på RBK sitt kontor. På fax. Imidlertid var beskjeden fra NFF at spilleberettigelsen ikke kunne gjelde før neste dag ! Skjønne det den som kan. Eller vil, sier styreleder i NTF Olav Boksasp.

- Feiltolker
Både NTF og NFF var godt representert da gjeldende overgangsbestemmelser ble fastlagt for noen år tilbake. Behandlingstiden er fastsatt til minst en dag for slike overganger.

- Men både NFFs øverste politiske ledelse og NTF poengterte under utformingen av regelverket følgende: Intensjonen med en dags behandlingstid er å gi alle klubbene lik behandling. Imidlertid, hvis alle dokumenter foreligger og det ellers ikke er praktiske forhold som medfører at denne saken blir prioritert foran andre overgangssaker, er det naturligvis tillatt for NFF å bruke mindre enn en dags behandlingstid, sier Boksasp.

- Ved henvendelse til NFF i denne konkrete saken fikk NTF opplyst at den eneste årsaken til at NFF ikke kunne behandle saken, var at behandlingstiden skal være minimum en dag ! Det er, etter vår mening, et klart misbruk av intensjonen med § 17 i overgangsbestemmelsene, sier Boksasp.

Uheldig for klubbene
Han peker på at det naturligvis er tillatt å behandle en sak samme dag som den kommer inn, så lenge dette ikke går på bekostning av andre overgangssaker.

- Intensjonen i forarbeidene til § 17 i overgangsbestemmelsene er nettopp at NFF har anledning til å utøve skjønn, så lenge det ikke forfordeler en klubb foran en annen. Generalsekretær Espelund mener, utrolig nok, det motsatte. Da bør hun ta en prat med sin formann i NFF, hr. Kåfjord.

- NFF er til for klubbene, og ikke for å ri paragrafer til ytterste konsekvens. Klubbene i Norge er ikke tjent med at NFF anvender regelverket slik en viss skikkelse leser Bibelen. Det er klubbene som er produktet i norsk fotball. Ikke NFF`s administrasjon, avslutter Boksasp.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere