RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ni militante islamister drept i Tunisia

Tunis (NTB-AFP): Tunisiske sikkerhetsstyrker drepte ni militante islamister og beslagla to tonn med eksplosiver i en militæroperasjon nær stedet der to politimenn ble drept torsdag, ifølge det tunisiske forsvarsdepartementet.

De ni ble drept i Beja-regionen, cirka 70 kilometer vest for hovedstaden Tunis. Siden desember i fjor er totalt 15 soldater og politifolk drept i forbindelse med jakt på militante islamister knyttet til al-Qaida langs grensen mot Algerie. Men lørdagens operasjon er den første som skjer i Beja, som ligger mye nærmere hovedstaden.

Fredag forhindret rasende politifolk Tunisias president Moncef Marzouki og statsminister Ali Larayedh i å delta i en minneseremoni for de to drepte politimennene.

Tunisia var ett av landene som ble rystet av omveltninger under den arabiske våren i 2011, da landets leder Zine al-Abidine Ben Ali og hans regime ble styrtet. Landet har senere vært preget av uro rundt spørsmålet om hvor stor rolle islam skal spille i landets politikk. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere