RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nigeria bombet begravelse i nabolandet Niger

Det var nigerianske militærfly som ved en feil bombet en begravelse i nabolandet Niger, hevder lokale kilder. Minst 36 sivile ble drept i angrepet.

Bombeangrepet i landsbyen Abadam skjedde tirsdag. Landsbyens viseordfører Youram Ari sier til en nigersk TV-kanal at fargen på flyene tyder på at de var fra Nigeria.

Nigerske militærkilder i en landsby i nærheten sier mannskapet på flyene trolig antok at de sørgende i begravelsen var opprørere fra ekstremistgruppa Boko Haram.

Myndighetene i Nigeria har ikke kommentert hendelsen, og regjeringen i Niger har satt i gang en gransking. Begge landene deltar i kampen mot Boko Haram, som i hovedsak operer i Nigeria.

Onsdag hevdet militæret i Nigeria at de har drept over 300 Boko Haram-krigere i en operasjon for å gjenerobre elleve byer og landsbyer denne uken.

Boko Harams framrykking i Nigeria og angrep i flere av nabolandene har skapt stor uro. Nigeria, Niger, Tsjad, Kamerun og Benin har besluttet å etablere en multinasjonal styrke med 8.700 soldater for å bekjempe opprørerne.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere