*Nettavisen* Nyheter.

- Nivået er ikke blant det beste

Foto: Paul Weaver (Side2)

- Men det kommer seg, sier kjendiskoreografen Tony Stone.

29.11.10 08:25

(SIDE2): Den anerkjente koreografen Tony Stone er igjen tilbake i Norge for å lære danseglade nordmenn det siste innen Hip Hop.

Den entusiastiske 54-åringen skal lede timer på det populære dansestudioet Baardar, og tross de lave temperaturene i hovedstaden er den amerikanske danseren glad for å være tilbake.

Se flere bilder fra hans første time i Oslo i bildekarusellen nederst i saken!

- Jeg liker å undervise i Norge. Det er kult. Men nivået er ikke blant det beste, men jeg ser at det begynner å heve seg, og jeg liker det jeg ser nå, sier Stone til Side2.

Her kan du lese om når Tony Stone skal undervise i Oslo.

- Michael lærte meg alt
Koreografen har jobbet med artister som blant annet Salt N’Peppa, Diana Ross, Vanilla Ice, LL Cool J og Kelis. Han har også vært med MTV på verdensturné, samt jobbet tett med den nå avdøde Michael Jackson.

- Michael Jackson har lært meg alt jeg kan. Han var en fantastisk artist. Han gjorde at min karriere gikk fra 5 til 100 på skalaen. Han lærte meg alt om sceneshow, og lyssetting, og jeg er takknemlig for at jeg fikk denne kunnskapen fra han, avslører Tony, som ikke legger skjul på sin beundring for poplegenden.

Stone har også gitt ut to treningsvideoer, Hip Hop Workout 1&2, som i årevis var de mestselgende fitnessvideoene i Storbritannia i årevis, så man kan trygt si at han er suksessfull.

- Britney Spears er hardt arbeidende
Han har også koreografert dansenummer for blant annet Britney Spears, Justin Timberlake, INSYNC, Beyonce, Destiny’s Child, Will Smith og Jennifer Lopez.

Men selv om amerikaneren har jobbet med en rekke kjente personer, er det nettopp Michael Jackson han setter størst pris på å ha fått jobbet sammen med.

- Men Beyonce er fantastisk talentfull, og Britney Spears er skikkelig hardt arbeidende. Jeg har aldri møtt noen som jobber så hardt som henne på prøver, utenom Janet Jackson da kanskje. Både Britney, Beyonce og Janet jobber like hardt som de andre danserne på prøvene, det er ingen divanykker der, påstår han.

SE VIDEO MED TONY STONE I AKSJON HER:(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

- Leter etter inspirasjon
Han forteller midlertidig at han ville vært glad for å jobbe med hvilken som helst artist, i hvilket som helst land - og det av flere grunner.

- Som danser henter jeg inspirasjon fra alle kulturer rundt omkring i verden, og som koreograf leter jeg etter noen å få inspirasjon fra hele tiden, forteller han.

Den entusiastiske koreografen er svært ettertraktet. Tony kan også smykke seg en rekke nominasjoner og priser. Flere ganger har han blitt nominert til Beste Koreograf, og han har blitt kåret til Beste Internasjonale Instruktør to ganger.

Vil ikke flytte til Norge
Fordi han er så mye på reisefot utenfor Amerika har amerikaneren nå bosatt seg i Europa, nærmere bestemt München.

- Av 52 helger er jeg på reisefot 40 av de, i tillegg til at jeg lager koreografer og leder ulike konsepter. Jeg elsker måten Europeere angriper livet på. Her jobber folk for å leve, i USA så lever folk for å jobbe. Det er forfriskende å være i denne kulturen, hvor folk nyter fritiden sin, og så har dere flere fridager, ler han.

Og fortsetter:

- I USA så skal alle hele tiden jobbe for å få råd til det store huset, til den store bilen. Det fint å leve utenfor et så stort land som USA, og se inn i det og betrakte det fra utsiden.

Han kunne derimot ikke tenkt seg å flytte til Norge.

- Det er for mye snø, det er for kaldt. Du vet jeg har levd hele livet mitt på stranden, nær vannet, avslutter han.

SE FLERE BILDER AV TONY STONE HER:

3922.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.