RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anette Johnsen (Nettavisen)

- Noe av det morsomste jeg har gjort

Sist oppdatert:
Frp-leder Siv Jensen for en gangs skyld positivt overrasket over regjeringen.

STORTINGET (Nettavisen): Regjeringen snur, og åpner for kjøring av vannscooter.

Dette får Frp-leder Siv Jensen til å juble.

- Det synes jeg er et gledelig fremskritt. Det hadde jeg aldri trodd at den rødgrønne regjeringen ville gjøre. Det er bare å si hurra, sier Jensen med et smil.

- Hva tenker du om at dette kommer akkurat nå, i valgåret?

- Jeg tenker at det er akkurat derfor det kommer, men det er bedre at det kommer nå enn at det aldri kommer. For det betyr at man får bort en sånn dusteregel som jeg tror veldig mange ikke forstår. Er det noe vi har nok av i Norge, så er det vann. Det må kunne gå an å forene mange interesser på sjøen, sier Jensen.

- Det var kjempegøy!
Men det er et men, i forslaget som nå er sendt ut på høring, foreslås det en generell åpning for kjøring av vannscooter bare så lenge man holder seg minst 400 meter fra lands i sjø, og minst 500 meter fra land i ferskvann.

- Har du selv prøvd vannscooter?

- Ja, for veldig mange år siden, sier Jensen, og fortsetter:

- Det er veldig lenge siden jeg har gjort det, og jeg var betydelig yngre da, men det er noe av det morsomste jeg har gjort. Det var kjempegøy, sier hun.

- Så du kunne tenke deg å gjøre det igjen?

- Definitivt.

Hun sier det er et veldig godt spørsmål hvorfor kjøring av vannscooter har vært forbudt.

- Men her må jeg legge til at det er ikke bare fordi det er valg at regjeringen gjør dette. Dette er press fra EU. Det betyr vel at det neste som nå faller, er snøscooterforbudet. Men det er jo også noe jeg vil ønske like velkommen. Vi har jo nok utmark, og det er fullt mulig å forene stillhet i marka med litt snøscooter, sier Jensen.

- Kanskje vi får gjennomslag for masse
- Dere i Frp har jo tidligere tatt til orde for å fjerne mange av forbudene i Norge. Tror du regjeringen kommer etter dere på flere områder?

- Det gjenstår å se, men hvis dette er metoden de skal operere etter, så kan det hende vi får gjennomslag for masse på tampen av dette året, sier Jensen.

- Men det blir mer hvis dere kommer i regjering?

- Det er ambisjonen, ja. Det er jo sånn at mange av disse reglene er gjennomdebattert og man kjenner alle forhold rundt dem. Det er bare å endre dem, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere