- Noe holder på å gå i stykker i Sverige

TIL VALGKAMP: Sosialdemokratenes partileder Stefan Löfven og moderatenes partileder Fredrik Reinfeldt, møtes i en valgduell på TV4.

TIL VALGKAMP: Sosialdemokratenes partileder Stefan Löfven og moderatenes partileder Fredrik Reinfeldt, møtes i en valgduell på TV4. Foto: Henrik Montgomery / Tt (NTB scanpix)

Utfordrer Stefan Löfven gikk hardt ut mot regjeringens skattekutt.

13.09.14 22:22

Stockholm (NTB): For første gang møttes de to ledende kandidatene i et svensk valg til duell bare timer før valglokalene åpner. Men både Reinfeldt fra de konservative Moderaterna og Socialdemokraternas Löfven virket litt preget av den nye debattformen. De gikk sjelden i direkte konfrontasjon med hverandre på TV4.

I sin sluttappell under lørdagens valgduell, gikk sosialdemokratenes leder, Stefan Löfven, sterkt ut mot regjeringens politikk.

Ny retning
– Jeg vil ta Sverige i en annen retning, sa han og hevdet at «noe holder på å gå i stykker» i Sverige.

Reinfeldt derimot, la vekt på at regjeringen har skapt 340.000 nye jobber siden 2006 og brakt landet trygt gjennom finanskrisen.

– Jeg håper dere i morgen lar den jobbskapende svenske økonomien få fortsette med å skape jobber, sa han.

Enighet
I motsetning til i tidligere debatter var Löfven og Reinfeldt lørdag kveld opptatt av å understreke enighet i flere saker. Det gjaldt blant annet i spørsmål om sikkerhetspolitikk og i kampen mot fremmedhat.

– Jeg er stolt over at jeg og Stefan Löfven står side ved side i kampen mot rasisme, sa Reinfeldt.

Mot regjeringsskifte

Målingene peker mot seier for de rødgrønne i valget, selv om den borgerlige koalisjonsregjeringen har kuttet ned på forspranget i innspurten av valgkampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.