RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TIL VALGKAMP: Sosialdemokratenes partileder Stefan Löfven og moderatenes partileder Fredrik Reinfeldt, møtes i en valgduell på TV4.
TIL VALGKAMP: Sosialdemokratenes partileder Stefan Löfven og moderatenes partileder Fredrik Reinfeldt, møtes i en valgduell på TV4. Foto: Henrik Montgomery / Tt (NTB scanpix)

- Noe holder på å gå i stykker i Sverige

Sist oppdatert:
Utfordrer Stefan Löfven gikk hardt ut mot regjeringens skattekutt.

Stockholm (NTB): For første gang møttes de to ledende kandidatene i et svensk valg til duell bare timer før valglokalene åpner. Men både Reinfeldt fra de konservative Moderaterna og Socialdemokraternas Löfven virket litt preget av den nye debattformen. De gikk sjelden i direkte konfrontasjon med hverandre på TV4.

I sin sluttappell under lørdagens valgduell, gikk sosialdemokratenes leder, Stefan Löfven, sterkt ut mot regjeringens politikk.

Ny retning
– Jeg vil ta Sverige i en annen retning, sa han og hevdet at «noe holder på å gå i stykker» i Sverige.

Reinfeldt derimot, la vekt på at regjeringen har skapt 340.000 nye jobber siden 2006 og brakt landet trygt gjennom finanskrisen.

– Jeg håper dere i morgen lar den jobbskapende svenske økonomien få fortsette med å skape jobber, sa han.

Enighet
I motsetning til i tidligere debatter var Löfven og Reinfeldt lørdag kveld opptatt av å understreke enighet i flere saker. Det gjaldt blant annet i spørsmål om sikkerhetspolitikk og i kampen mot fremmedhat.

– Jeg er stolt over at jeg og Stefan Löfven står side ved side i kampen mot rasisme, sa Reinfeldt.

Mot regjeringsskifte

Målingene peker mot seier for de rødgrønne i valget, selv om den borgerlige koalisjonsregjeringen har kuttet ned på forspranget i innspurten av valgkampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere