Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noen ganger er det en befrielse å komme seg vekk fra Oslo der skandalene rår

Foto: Sigrid Ringnes (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
Siv sjarmerte i låven.

- Noen ganger er det en befrielse å komme seg vekk fra Oslo der skandalene rår, og få komme ut her å møte folket, sier Siv Jensen, som kom fra partilederdebatt til grillfest i Brunlanes.

- Det var veldig trivelig å se og høre deg, Siv!

Halvard Henriksen fra Hagalia var blant de første som møtte opp opp på Manvik nedre i går kveld, der Frp startet valgkampen for fullt med sin årlige grillfest. Regnet pøste ned, så verten Ole Martin Manvik måtte åpne låvedørene for de 322 menneskene som tok turen.

Hedersgjesten Siv Jensen tok seg tid til å håndhilse på de som hadde benket seg rundt bordene i låven, før hun snakket engasjert om mer lokaldemokrati, mindre byråkrati, mindre skatt, forbud mot eiendomsskatt, valgfrihet i skole og hjemmesykepleien og juridisk lovfestet rett til eldreomsorg. Kultur- og miljøpolitikk ble det imidlertid ikke mye snakk om.

- Hvis jeg vil ta et lite glass og sove lenge, så bør jeg vel få lov til det selv om jeg havner på sykehjemmet? spurte hun, og hele forsamlingen nikket enig og ga senere ståapplaus.

- Hun er en stor inspirasjon, det er spennende å høre på henne, sier Hans Sigurd Foldvik (23), som var blant de yngste i forsamlingen, til Østlands-Posten.

At Ap knuste Frp i den siste gallupen forsikrer Siv Jensen ordførerkandidat Knut Anvik og resten av Frp-erne i byen om at de kan ta med knusende ro.

- Det er 18 dager igjen til valget. I politikken er det lenge. Det er kun én måling som gjelder og det er valgdagen, fastslår hun.

- Jeg har mange gode minner fra Larvik, jeg ferierte her mye som liten. Men etter hvert har jeg også sett mange andre fine sider ved denne byen. Det er fascinerende å se omstillingen fra industri til moderne bydeler, sier Siv Jensen, som tidligere på dagen besøkte Norconsult, der Larvik Næringsforening hadde invitert til åpent bedriftsbesøk.

- Man har klart å bevare noe av den tradisjonelle industrien og samtidig fylt de originale bygningsmassene med moderne bedrifter. Det vitner om en by som er stolt av røttene sine, sier partilederen, som fikk servert en brasiliansk grilltallerken, før hun skulle tilbake til Oslo og lade opp.

- Det jeg liker best er å møte folk som er på vippen. Men det er veldig hyggelig her også, smiler hun

Les flere saker hos OP.no

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!