RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Noen må stoppe Rybak

Foto: HENNING KAISER (AFP)
Sist oppdatert:
Kraftige reaksjoner på Alexander Rybaks utroskapsutsagn.

(SIDE2): - Har medierådgiverne til Rybak sovnet? Skal han opprettholde imaget som en folkekjær, litt naiv Espen Askeladd, som har vært hans forse, er det lite fordelaktig å utlevere seg selv som en potensiell horebukk. Han skal ha for ærligheten, men visse ting kan man la være å dra fram for offentligheten, sier PR-rådgiver Andreas Hardhaug Olsen i Playground til Side2.

Side2-leserne og PR-rådgiveren reagerer på MGP-heltens utsagn i magasinet =Oslo, hvor Rybak blant annet kommer med følgende utsagn:

- Jeg kan ikke reise på tre måneder lange turneer hvis jeg har familie. Da kommer jeg garantert til å være utro. Jeg er en sånn som blir veldig fort fristet. Står det en bolle med sjokolade på hotellrommet, må jeg ta en. Derfor kjøper jeg ikke sjokolade.

BAKGRUNN: - Kommer til å være utro

Harmløst eller ikke?
Det er ikke første gang 23-åringen kommer med uheldige utspill, understreker Olsen.

- Medierullebladet fra tidligere av er heller ikke plettfritt, og det er lett å se ham som artistverdenens svar på Thorbjørn Jagland, hvor plumpe morsomheter kommer som perler på en snor, og kommer helt feil ut, selv om kommentarene i utgangspunktet er ment harmløst. Jeg synes ikke nødvendigvis det han sier er så galt, det er arenaen han bruker som er uheldig, sier han.

PR-rådgiveren henviser videre blant annet til Facebook-bildet av Rybak sammen med Hviterusslands svært omstridte president Aleksandr Lukasjenko, og kommentaren om at han hadde sløst bort pengepremien fra «Kjempesjansen».

Rybak fortalte da at han hadde investert pengene i aksjer, og tapt dem fordi han ikke fikk fulgt med på dem siden han ikke så på TV. Rybak sa i ettertid at oppslagene om sløseriet bare var tull og avviste at pengene ble sløst bort.

- Det er mildt sagt ulurt å ironisere over eget pengebruk og regne med at totalt fremmede mennesker skal skjønne at han fleiper, sier Olsen.

- Det kan virke som om Rybaks største problem er at han glemmer at han ikke lenger står og vitser foran den gamle skoleklassen sin. Det er en betydelig vanskeligere oppgave å være klassens klovn foran hele Norge, mener han videre.

Selv ansvarlig
Alexander Rybaks manager Kathrine Synnes, mener at Rybak selv må stå for sine uttalelser.

- Uavhengig av rådgiving så må han stå for sine uttalelser selv, sier hun til Side2 og ønsker ikke uttale seg ytterligere om saken.

- Må stoppes
Torsdagens artikkel om intervjuet i =Oslo skapte debatt blant Side2-leserne. Flere mener at Rybak bør få hjelp til hva han skal si og ikke si i media.

Her er et knippe reaksjoner:

- Noen må stoppe ham.

- Når du må ha livvakter som beskytter deg mot fjortisene, bør du ha medierådgivere som beskytter deg mot kjeften din.

- Han er da i det minste helt ærlig, det skal han ha. Gutten.

- Jeg synes suksessen hans var bra helt til han begynte med usmakelige kommentarer som dette i media...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere