RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
25 year old art student Alexander Wengshoel ate his own hip. It tasted like «wild sheep», he told the newspaper Nordlys. Foto: Lasse Jangås (Nordlys)
25 year old art student Alexander Wengshoel ate his own hip. It tasted like «wild sheep», he told the newspaper Nordlys. Foto: Lasse Jangås (Nordlys)

- Noen mener foreldrene mine burde få meg inn i psykiatrien

Spiste hofta - ler av alle reaksjonene

(Nordlys): "Hele verden" har fått med seg at Tromsø-studenten Alexander Selvig Wengshoel (25) har spist hofta si som del av et kunstprosjekt.

Etter at Nordlys skrev om saken for noen dager siden, har nyheten spredd seg som ild i tørt gress. Nyheten har funnet veien til store aviser som The Independent, Time og Expressen og mange flere.

Og kommentarene fra leserne har vært utallige.

Les også: Alexander (25) kokte hofta si og spiste den med fløtepoteter

Fått mye støtte
- Reaksjonene har vært veldig forskjellige. Noen mener foreldrene mine burde få meg stengt inne. Andre mener jeg bare er en talentløs kunstner som prøver å få oppmerksomhet. Men veldig mange har gitt meg støtte og mener det er sterkt av meg å gå så personlig ut med min historie, sier kunstneren til avisa.

THE INDEPENDENT: Britiske The Independent viet også norske Alexander oppmerksomhet.

Selv tar han alle reaksjonene med et smil.

- Det er ikke min oppgave å tvinge folk til å tro på det. Det er del av prosjektet mitt; å la folk ta imot det de får og så bestemme selv hva de ser, sier Wengshoel til Nordlys.

Gråt av opplevelsen
Det er på avgangsutstillingen «No Guts, No Galaxy» ved Kunstakademiet i Tromsø, at Wengshoel stiller ut sin egen hoftekule og operasjonsfilmen.

Han opplever at mange som har sett prosjektet hans på kunstutstillingen i Tromsø, forstår prosjektet.

- Jeg er blitt fortalt at en dame grein fra hun kom inn i rommet. Det er virkelig fint at kunsten gjør noe med folk, sier han.

EXPRESSEN: Svenske Expressen siterte at Alexander beskrev hoftesmaken litt som å spise geit. -Det har blitt mange ulike versjoner av historien min, sier Alexander.

Metallhofte
Alexander ble født uten fungerende hofte. Da han var 21 år, fikk han fikk en ny hofte av metall. Da hoftekulen skulle opereres ut, klarte han å overtale sykehuset til å la ham filme operasjonen, og han forteller at han fikk kulen med seg hjem.Han kokte hoftekulen. Og spiste den med fløtegratinerte poteter og et glass vin. Han fortalte Nordlys at kjøttet minte om smaken av villsau.

-Lyngenlam?

-Hehe, nei, jeg har er bondegutt og er vokst opp med mye sauekjøtt. Det minte litt om det, sier Wengshoel.

- Traff en nerve
- Hvorfor reagererer folk så sterkt på dette?

- Jeg tror jeg traff en nerve. Eller spikeren på hodet, om du vil. Men for meg er selvsagt all oppmerksomheten bra. Oppmerksomhet er jo positivt for karrieren. Men for meg er det viktige å få fortsette med det jeg brenner for. Jeg vil ikke at folk skal tenke på meg og synes synd på meg, men heller reflektere over egen kropp. Jeg må bare fortsette med kunsten. Så får jeg håpe folk vil like det jeg gjør, sier Wengshoel, som nå kommer til å flytte fra Tromsø. Målet er å flytte til Italia om en stund.

Kommer til å savne Tromsø
-Hva kommer du til å savne med Tromsø?

- Naturen, fjellene, folkene. Jeg har møtt mange fantastiske mennesker i Tromsø. Byen har mange spesielle sjeler. Gode sjeler, sier han.

- Og den nye hoften din fungerer bra?

- Veldig bra. Jeg ble smertefri for første gang i mitt liv. 

THE MIRROR: Kunstneren Alexander S.Wengshoel ble omtalt av The Mirror.


Les flere saker på nordlys.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere