RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nok en dag på kontoret

Sist oppdatert:
Tangaroa-gutta har nå tilbrakt 60 dager på flåten. Eller: «Nok en dag på kontoret» som de sier. Se bildekarusell!

De har tilbakelagt rundt 3500 nautiske mil, og har enda 500 sjømil å forsere før de er på Raroia. Så gutta må nok belage seg på en del flere «kontordager».

- I dag har vi vært 60 døgn på havet. «Nok en dag på kontoret», sies det når vi treffes om morgenen, gjerne før et bad i verdens største svømmebasseng. Der ser vi masse fisker som har bestemt seg for å følge oss helt fram til Polynesia, og vi observerer flere krabber, inkludert vår kjære Johannes den andre, skriver Torgeir Higraff i bloggen sin.

I dagsrapportenkan du følge ferden over Stillehavet, dag for dag. Vi legger ut posisjon, rapport om vær og vind, og lydrapporter, bilder og video fra flåten!

Det har vært et rikt dyreliv som følgesvenner under turen. Men faktisk forbausende få haier.

- Men vi har bare sett fire haier, tre av dem siste uka. På den andre siden av flåten, over oss, besøkes vi av fugler hver eneste dag. Vi er ekstremt privilegerte som får oppleve denne nærkontakten med havet. Vår værhane og forskningsassistent, Øyvin, samler vannprøver på molekylnivå som oppbevares i semipermeable membraner, rapporterer Torgeir videre.

Her finner du hele bloggen.

Flere bilder under!

Tips en venn om ekspedisjonen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere