RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nokia bryter samarbeid

E1000 er en fullverdig 3g-telefon i en liten innpakning, og er ganske unik i det at den retter seg helt og holdent inn mot deg som vil ha underholdning og spill. Denne støtter også push-to-talk.
E1000 er en fullverdig 3g-telefon i en liten innpakning, og er ganske unik i det at den retter seg helt og holdent inn mot deg som vil ha underholdning og spill. Denne støtter også push-to-talk. (Motorola)
Det hevder konkurrent Ericsson. Striden gjelder den nye push-to-talk teknologien, hvor Nokia, Ericsson, Motorola og Siemens har inngått et samarbeid om å utvikle felles standarder.

Ifølge svenskene holder Nokia nå på å utvikle en push-to-talk telefon som ikke snakker med telefoner fra konkurrentene.

I fjor høst inngikk de fire mobilleverandørene et samarbeid om å utvikle en felles industristandard, slik at mobiler og basestasjoner som bruker ptt-teknologien er kompatible. Det er dette samarbeidet Ericsson hevder Nokia nå har brutt ut av, ifølge Wall Street Journal.

En talsmann fra Nokia sier de vil komme med telefoner og programvare med den avtalte industristandarden. Utover det ønsker talsmannen ikke å kommentere beskyldningene fra Ericsson.

Push-to-talk er også kalt mobiltelefonens svar på walkie-talkie’er, og er ventet å bli neste hype i mobilmarkedet. I USA har teknologien vunnet millioner av kunder, og nå venter ekspertene at det samme vil skje her hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere