RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nokia-telefoner er farlige

I den siste tiden har flere mobiltelefoner produsert av Nokia eksplodert og skadet brukeren. Nokia skylder på uoriginale batterier, men det holder ikke, viser en ny undersøkelse.

Nokia må selv bedre sikkerheten, heter det i konklusjonen.

I den belgiske undersøkelse hevdes det at en rekke Nokia-batterier mangler den mest elementære sikringen. De mest populære Nokia-telefonene leveres med disse eksplosjonsfarlige batteriene, skriver danske Forbrugerinformationens Nyhedsbrev.

Nokia har tidligere hevdet at batteriene som har eksplodert, ikke er originale batterier fra Nokia, men billige erstatninger uten sikkerhetsløsninger som skal hindre overoppheting og eksplosjonsfare.

Det er det belgiske forbrukerorganet Verbruikersunie-/Association Belge des consommateurs som står bak undersøkelsen som bestrider Nokias påstander.

- Nokias batterier er ikke utstyrt med den nødvendige sikringen mot kortslutninger som batterier fra andre produsenter har. Dette forklarer hvorfor dette problemet ikke har oppstått med andre mobiltelefoner, sier Frank Vanmaele fra forbrukerorganisasjonen.

Vanmaele mener Nokia hele tiden har visst om problemet, og mener dette bevises av at de nyeste batteriene er sikret på dette området. Han mener at det bør reises sak internasjonalt mot den finske mobilgiganten for bevisst å unnlate å informere om eksplosjonsfaren, skriver Computerworld.dk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere