RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nord-Korea forbereder rakettprøveskyting

Seoul (NTB-AFP-Reuters): Nord-Korea lar seg ikke skremme av verdens fordømmelse og kommer trolig til å følge opp mandagens atomprøvesprengning med en rakettprøveskyting.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder at Nord-Korea akter å prøveskyte en kortdistanserakett over Gulehavet i løpet av tirsdag eller onsdag.

- Nord-Korea har innført en forbudssone for alle fartøy i Gulehavet utenfor Jungsan i Sør-Pyongan-provinsen. De kommer trolig til å avfyre en kortdistanserakett i morgen, opplyser en regjeringskilde i Seoul til Yonhap.

Jungsan ligger rundt 40 km vest for Nord-Koreas hovedstad Pyongyang og raketten som skal prøveskytes er trolig basert på kinesisk teknologi og har en rekkevidde på 160 kilometer.

Nord-Korea har gjennomført en rekke prøveskytinger av kortdistanseraketter de siste årene, både over Gulehavet og Japanhavet.

Prøveskytingene har ofte funnet sted i forbindelse med at det rettes internasjonal kritikk mot regimet i den lukkede kommuniststaten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere