*Nettavisen* Nyheter.

- Nord-Korea jakter på student i Paris

En nordkoreansk student skal ha blitt forsøkt kidnappet i Paris. Det er uklart hvor han angivelig har søkt dekning, og hvem som eventuelt bistår ham.

Nordkoreanske agenter skal ha forsøkt å bortføre en student på en flyplass i Paris.

En nordkoreansk student skal ha unnsluppet et kidnappingsforsøk i Paris hvor han studerer. Nå har studenten gått i dekning, opplyser en fransk offisiell kilde til nyhetsbyrået AP.

Arkitektstudenten, som går under navnet «Han», klarte å unnslippe sine kidnappere på en flyplass i Paris, hvor han etter planen skulle settes på et fly med destinasjon for den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang, opplyser kilden som ønsker å være anonym.

Det angivelige mislykkede bortføringsforsøket fant sted første uken i november. «Han» har vært i dekning siden da, ifølge nyhetsbyrået. Det er foreløpig uklart om franske myndigheter har bistått studenten med å rømme.

Knyttes til henrettet onkel
«Han» er angivelig sønnen til en assistent av onkelen til Kim Jong-un, Jang Song Thaek. Sistnevnte ble henrettet i fjor etter å ha blitt anklaget for høyforræderi. Jang Song Thaek ble antatt for å være den nest mektigste personen i Nord-Korea før han ble henrettet i desember i fjor.

Sørkoreansk etterretning mener Nord-Korea har henrettet flere av personene som sto onkelen nær.

«Han» studerte ved L'Ecole Nationale Superieure d'Architecture de Paris at La Villette, som ligger øst i Paris. Studenten er angivelig én av ti nordkoreanske arkitektstudenter som kom til Frankrike i 2012 som ledd i et utvekslingsprogram.

Diplomatiske bånd
Frankrike og Estland er de to eneste landene i Europa som har formelle diplomatiske bånd til Nord-Korea. Frankrike og Nord-Korea har representasjonskontorer i hverandres land, men håndterer hovedsakelig temaer som kultur og humanitære spørsmål.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag