RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nord-Korea klar for en tredje atomtest

Seoul (NTB-AFP): Nord-Korea skal være i gang med å forberede en kjernefysisk prøvesprengning etter å ha testet atomvåpen to ganger tidligere.

Ifølge en ikke-navngitt tjenestemann i Sør-Korea avslører satellittbilder at regimet er i gang med å grave en tunnel som trolig skal brukes til atomtesten.

Den isolerte kommuniststaten gjennomførte lignende prøvespreninger i 2006 og 2009. Begge skjedde én til tre måneder etter at Nord-Korea hadde skutt ut en rakett som kan brukes til å frakte atomvåpen. I midten av april har regimet varslet at det igjen vil skyte ut en slik rakett. Det skal gjøres for å markere at det er 100 år siden landets avdøde leder og grunnlegger, president Kim Il-sung, ble født, ifølge regimet.

Den kjernefysiske prøvesprengningen ser ut til å skulle skje i en underjordisk tunnel i byen Punggye-ri nordøst i landet, der også de to andre testene fant sted.

Planene vekker sterk bekymring i asiatiske land, blant annet i Kina, Japan og Sør-Korea. De tre landene har alle deltatt i sekslandssamtalene der Nord-Korea er blitt forsøkt overtalt til å skrinlegge landets atomvåpenprogram. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere