RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nord-Korea klar for rakettoppskyting

Sist oppdatert:
Pyongyang (NTB-Reuters-AFP): Nord-Korea er straks ferdig med forberedelsene til oppskytingen av en langdistanserakett, ifølge en nordkoreansk tjenestemann. Nabolandene er bekymret.

- Vi forventer å bli ferdig med monteringen i løpet av dagen, sa Ryu Kum-Chol, visedirektør ved avdelingen for romfartsutvikling i Nord-Korea, tirsdag.

Ryu forsikret utenlandske journalister i Pyongyang om at vrakrestene fra utskytingen ikke vil utgjøre noen fare for landene i regionen.

- Vi har valgt en trygg bane, og første fase vil skje 160 kilometer fra land, mens den andre fasen skal finne sted drøyt 190 kilometer fra land.

Oppskytningen er ventet en gang mellom 12. og 16. april og skal markere at det er 100 år siden Nord-Koreas tidligere leder Kim Il-sung ble født. Nabolandet Sør-Korea er svært bekymret over planene.

- Det er skuffende at Nord-Korea tvinger sitt folk til å lide på grunn av denne provokasjonen. Den fører til isolasjon og sanksjoner fra verdenssamfunnet, heter det i en uttalelse fra sørkoreanske myndigheter. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere