*Nettavisen* Nyheter.

- Nordmenn bør boikotte Dubai

Foto: Morten Ø. Karlsen (Mediehuset Nettavisen)

Frp-politiker mener Dubai bør boikottes.

17.07.13 16:31

Frps Ulf Leirstein tar til orde for at norske turister bør boikotte Dubai som reisemål, melder Radio Norge.

Bakgrunnen er saken der en norsk kvinne på jobbreise anmeldte en voldtekt.

Da endte hun opp med å bli dømt etter sharialover til mer enn ett års fengsel for sex utenfor ekteskap, falsk forklaring og for å ha drukket alkohol.

Mannen hun anmeldte ble også dømt, men han fikk kortere straff.

Hårreisende, mener Leirstein som sitter i justiskomiteen på Stortinget.

- Jeg syns jo vi nordmenn, som legger igjen mye penger i for eksempel Dubai, nå bør seriøst vurdere å boikotte den type land som turistmål, når de har den type lovgivning, sier Leirstein blant annet.

Hør hele uttalelsen til Leirstein her!

Flere hendelser
Saken med den norske kvinner, er ikke første gang turister havner i trøbbel i Dubai.

I november 2009 ble et britisk par fengslet etter at et vitne hevdet å ha sett dem kysse hverandre på munnen og stryke hverandre over ryggen da de var gjester på en restaurant, skriver TimesOnline. Charlotte Adams og Ayman Najafi ble dømt til én måneds fengsel for usømmelig oppførsel og alkoholkonsum. Dommen ble anket, men anken førte ikke frem.

Høsten 2008 ble et annet britisk par dømt til tre måneders fengsel for å ha hatt sex på offentlig sted. De ble arrestert for å ha hatt sex på en offentlig strand. Etter dette bestemte et luksushotellet Madinat Jumeriah seg for å gi ut en guide for riktig oppførsel til turistene.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Holm, Morten

Lignende sak i 2010
I 2010 gikk en kvinne og hennes 44 år gamle venn gikk til politiet i Dubai og anmeldte en syrisk kelner for voldtekt under nyttårsfeiringen på luksushotellet Address Hotell. Kvinnen var svært beruset, men fastholdte at hun hadde blitt voldtatt på toalettet av kelneren.

- Politiet har ikke funnet noe bevis for at noe skjedde på toalettet, uttalte Khamis al-Muzinah i Dubai-politiet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I et avhør neste dag fortalte kvinnen til politiet at hun delte hotellrom med sin 44 år gamle venn, og at de hadde hatt sex. Enden på visa?

Paret ble arrestert for utenomekteskapelig sex.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag