RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn er risikoperverse

Sist oppdatert:
De fleste nordmenn som eier aksjer på Oslo Børs, har investert bare i ett selskap. - Nordmenn er risikoperverse, mener John Peter Tollefsen i AksjeNorge
Nær to av tre nordmenn som har investert penger på børs har satset på bare ett selskap, melder Aftenposten.

Hele ni av ti har bare tre aksjer i porteføljen. Bare 1,25 prosent oppfyller et aksjefonds minstekrav til risikospredning: 16 aksjer i porteføljen. Dette viser en undersøkelse gjort av AksjeNorge.

- Nordmenn på Oslo Børs er rett og slett risikoperverse. Men de vet det neppe selv, sier daglig leder John Peter Tollefsen i AksjeNorge til Aftenposten.

Mange eier aksje fordi de har deltatt i aksjeprogrammer i bedriften de er ansatt i, eller de har kjøpt aksjer i de statlige nedsalgene i DnB, Telenor og Statoil.

De blir imidlertid flere privataksjonærer. Siden 1998 er antallet privatpersoner som eier aksje på Oslo Børs økt med 40.000 til 370.000. De aller fleste har imidlertid små poster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere