Gå til sidens hovedinnhold

- Nordmenn hyggeligere enn svensker

Norge er dyrt, men utelivet er det ingenting å si på.

(SIDE2): Fellesferien er godt i gang, og mange nordmenn reiser på ferie. Samtidig kommer mange turister på besøk til oss. Hvordan er det egenltig å være turist i Norge?

Side2 traff to slitne, men glade nederlandske gutter som er på rundreise i Nord-Europa.

Wouter og Wouter fra Nederland kaller seg ikke for backpackere, men «reisende på luksusbudjsett». Gutta med samme navn kaller seg selv «Wouter 1» og «Wouter 2» (uttales «Walter»). De er 26 år gamle og er på besøk i Norge for første gang. Gutta forteller at de er på en to og en halv ukes «roadtrip».

Glem Holmenkollen og Vigelandsparken
Før de ankom Norge har de rukket å besøke Amsterdam, København og Stockholm. Nå har de vært i Norges hovedstad i tre dager og Side2 møtte de to reiseglade like før de skal videre til Stavanger og Prekestolen.

- Vi har aldri vært i Norge, men vi skal definitivt tilbake igjen. Vi stortrives her, forteller gutta til Side2. De har ikke prioritert å besøke de typiske turiststedene i Oslo som for eksempel Holmenkollen og Vigelandsparken. I stedet foretrekker de heller å teste partyfaktoren og forteller at de er veldig fornøyd med utelivet i Oslo.

- Gå ut på mandag

- Vi har vært ute på byen hver kveld her i Oslo, både i Karl Johans gate og på Aker Brygge. Man skulle kanskje ikke tro det, men mandag var faktisk den beste kvelden å være ute. Det var bare helt sinnsykt! forteller gutta.

De sier at de traff både andre utenlandske turister, men at det også var mange nordmenn ute på byen denne kvelden.

- Skandinavere, og nordmenn spesielt, er utrolig vennlige. Og jeg vil helt klart si at nordmenn er mye hyggeligere enn svenskene! sier «Wouter 2»

- Nordmenn smiler hele tiden! Vi gikk oppover Karl Johans gate og syntes alle sammen bare smilte til oss, supplerer «Wouter 1»

iPad på bilen
Gutta er også fornøyd med hostellet de bor på i Oslo sentrum. De sier at standarden er god og at de vil anbefale andre turister å besøke Norge. Wouter og Wouter reiser rundt i egen bil og de skal ha pluss for kreativiteten. Selv om de ikke overnatter på 5-stjerners hotell eller spiser 3-retters middag hver kveld så har de sine egne løsninger for å få følelsen av luksus.

- Vi overnattet i telt for noen dager siden og da satte vi opp iPaden på siden av bilen. Det ble vår egen lille utendørs kino! forteller «Wouter 2» fornøyd.

Men selv om gutta lever sammen 24 timer i døgnet har det aldri oppstått noen krangler.

- Vi har kjent hverandre siden vi var fem år gamle, så vi kjenner hverandre veldig godt, forteller «Wouter 2».

- Den eneste ulempen ved at du reiser sammen med en så god kamerat, kan være at det blir problemer om dere blir faller for samme jenta! ler «Wouter 1».

Dyrt
Det eneste som 26-åringene har å klage på er prisnivået i Norge.

- Alt koster omtrent fem ganger så mye enn det gjør hjemme i Nederland. Det er så dyrt her! Men vi vil uansett anbefale andre å reise til Norge, smiler gutta før de setter seg inn i bilen og setter kursen mot Stavanger.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå