RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn i Kongo overføres til nytt fengsel

Kisangani (NTB): De to drapssiktede nordmennene i Kongo skal onsdag overføres til et nytt fengsel, sier lederen for etterforskningen til Dagbladet. Fengselet i byen Kisangani er kjent for å ha svært dårlige forhold.

Ifølge etterforskningsleder Roger Wavara skal de norske mennene flyttes til et sentralfengsel i Kisangani onsdag morgen. Her vil de også måtte belage seg på å bli værende dersom de blir dømt for drapet på den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo.

- Hvis nordmennene blir dømt, må de regne med å bli sittende i sentralfengselet i Kisangani, sier Wavara.

NRK skriver på sine nettsider at sentralfengselet er kjent som den verste straffeanstalten i hele Kongo. Norske myndigheter opplyser imidlertid at de ikke har fått informasjon om at nordmennene skal flyttes fra militærfengselet i Kisangani hvor de befinner seg i dag.

- Den informasjonen vi har fått tidligere i dag, tyder ikke på at de blir flyttet. Det vi har blitt fortalt er at de vil kunne bli værende i militærfengselet inntil en eventuell dom i saken faller, sa Utenriksdepartementets talsperson Ragnhild Imerslund til NRK tirsdag.

Faren til drapssiktede Tjostolv Moland (28) beskriver sentralfengselet i Kisangani som en «konsentrasjonsleir». Knut Moland sier til Dagbladet at han frykter for sønnens liv dersom han flyttes til det nye fengselet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere