*Nettavisen* Nyheter.

- Nordmenn kjemper med selvmordsbombere i Syria

Oslo (NTB): Både nordmenn, svensker og dansker har ifølge skandinaviske sikkerhetsstyrker sluttet seg til en motstandsfront i Syria som har gjennomført et stort antall selvmordsangrep.

- Jeg kan bekrefte at PST har en rekke indikasjoner på at navngitte nordmenn som er i Syria, skal være tilsluttet den såkalte Al-Nusra-fronten, sier Martin Bernsen, informasjonssjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Aftenposten skriver at de har flere andre kilder som sier det er svært sannsynlig at flere av nordmennene som er i Syria, er med i denne grupperingen i området rundt Aleppo.

Den sier selv den har stått bak over 500 angrep, blant dem en rekke selvmordsangrep. USA mener gruppen er den syriske avdelingen av al-Qaida i Irak, og Obama-administrasjonen betrakter den som en terrororganisasjon.

Aftenposten skriver at den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammed ifølge ham selv og folk som kjenner ham, nå er i Syria. PST regner med at i underkant av ti nordmenn er i landet, men det er ikke klart om de er i kontakt med Al-Nusra. (©NTB)

Annonsebilag