- Nordmenn må få lov å tigge

IKKE MER TIL ROMFOLK: I 2012 brukte Shirley Bottolfsen 29.000 kroner for å hjelpe romfolk hjem, for så å oppdage at de kom tilbake en måned senere. Etter den hendelsen har hun sluttet å gi penger til romfolk.

IKKE MER TIL ROMFOLK: I 2012 brukte Shirley Bottolfsen 29.000 kroner for å hjelpe romfolk hjem, for så å oppdage at de kom tilbake en måned senere. Etter den hendelsen har hun sluttet å gi penger til romfolk. Foto: Pål Guttormsen (Avisa Nordland)

Bodøs Mor Theresa vil ha tiggerforbud for romfolk.

03.05.13 07:53

(an.no) BODØ: - Jeg vil ikke ha tiggeforbud for nordmenn, men noe må gjøres med romfolk, sier Shirley Bottolfsen til Avisa Nordland. Shirley Isabelle Theresa Bernadette Bottolfsen har i over 20 år samlet inn penger og klær til de fattige i Bodø.

Den kjente figuren i Bodøs bybilde er opprørt over at politimesteren i Bodø vil innføre tiggerforbud.

Torsdag gikk politimesteren i Bodø støttet et tiggerforbud. Et forbud som vil gjelde alle.

Må få lov å tigge
Hun er klar på at nordmenn må få lov til å tigge, og at et tiggeforbud kommer til å gå ut over veldedige organisasjoner, enkeltpersoner som hjelper andre og nordmenn som forsøker å skaffe seg litt mat.

- Nordmenn må få lov til å tigge, sier hun.

- Mener du at det er kun romfolk som skal få et tiggeforbud?

- Ja. Men jeg er usikker på hva man kan gjøre med dem. Det er en fortvilet situasjon med dem. Men når vi skal ut å selge lodd så må vi be om tillatelse. Og det synes jeg de også burde, svarer hun.

Har hjulpet romfolk
Shirley Bottolfsen har hjulpet romfolk med flere titusener med kroner for å få sendt dem hjem. Ifjor høst gjorde hun helomvendig da hun oppdaget at mange av dem hun hadde hjulpet, returnerte til Bodø etter at hun hadde gitt dem penger.

- Jeg har brent meg på dem. Jeg kommer aldri til å hjelpe dem med penger mer. Men det er klart, kommer det en person som er sulten til meg, kommer jeg til å hjelpe ham med mat, sier hun.

I et innlegg i an.no torsdag skriver hun hvor rystet hun er etter at politimesteren går inn for tiggerforbud.

«Ja jeg er selv en utlending, men jeg har aldri stjelt noen ting eller griset i gatene. Jeg har gått stille og rolig i Glasshuset.Folk som opp kommer til meg, og ikke omvendt», skriver hun.

Hun fortsetter: «Kjære politikere og politimester jeg forstår godt at dere er fortviltet over alt romfolket som kommer til Norge, og alle problemer de tar meg seg. Men jeg synes det veldig trist og utakknemlig over alle de frivillig organisasjoner i Norge som gjennom generasjoner har hjelpet og bygd opp det Norske velferdssamfunnet.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.