RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn må kutte strømforbruket

Oslo (NTB): Nordmenn bruker tre ganger mer strøm enn danskene. Hvis vi ikke kutter strømforbruket, vil vi ikke nå klimamålene, mener regjeringen.

Varmetap fra bygninger og annen strømsløsing er noe av det som bidrar sterkt til at strømforbruket i Norge er for høyt, ifølge regjeringen.

- Vi klarer ikke å nå klimamålene våre uten en mer effektiv bruk av strøm, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp), melder NRK:

Eksperter mener mer effektiv bruk av strøm er det første steget på veien til reduksjon av klimagassene. Og Norge kan spare 12 terawatt-timer (TWh) fram mot 2020, noe som tilsvarer strømforbruket til hele hovedstaden i et år, anslår en ny rapport fra SINTEF .

- Vi må bygge bedre hus i Norge når det gjelder energieffektivitet, og hver og en av oss må bli flinkere til å foreta de rette små valgene i hverdagen, sier Riis-Johansen.

Nordmenn bruker i gjennomsnitt tre ganger så mye strøm som danskene og dobbelt så mye som svenskene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere