RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn mangler særpreg

Sist oppdatert:
- Dette landet trenger sårt individualisme, sier Top Model-coach Hervè Bernard.

(SIDE2): Hervè Bernard vifter med armene, retter litt på håret og instruer den ferske modellen. Han går fra å være streng, konsentrert til lattermild og ivrig.

Det blir pause, Hervè tenner seg en røyk, og kommer mot oss med et kritthvitt smil. Vi setter oss på en rampe i sola, men det blir for varmt, eller «burning ass», som Hervè sier.

Opptakene til høstens Top Model er i full gang i studio i Lodalen. Hervè har vært i Oslo i ti dager og blir her til årets sesong er ferdig innspilt.

Se bilder av årets deltakere nederst på siden.

Klare meninger

- Det er mange pene mennesker i Oslo. Det føles som å gå rundt på et modellbyrå. Jeg blir som en «horny dog», sier Hervè og ler sånn passe høyt.

- Nei, nei, ikke skriv det, legger han til.

Hervè synes det virker som om nordmenn er opptatt av mote og av å følge trender. Men han mener vi ser veldig like ut og sier det mangler individualisme i Norge.

- Folk kunne trengt å gjøre ting på sin egen måte.

Lang erfaring

Top Model-instruktøren, fotografen, stylisten, programlederen og frisøren har jobbet med en rekke kjendiser, som blant andre Sarah Jessica Parker, David Bowie, Bette Midler og Shakira.

Men Hervè er ordknapp om hvordan det er å arbeide med de store stjernene.

- Jeg fikk personlig utbytte av det. Jeg lærte mye om blant annet intervjusituasjoner og sosiale ferdigheter. Jeg var med på turneer og vi kom hverandre nær, sier han og vil ikke røpe så mye mer.

Karrieren til den franske kjendisen startet ganske tilfeldig. Han skulle egentlig begynne å jobbe som lærer på en kunstskole, men så reiste han til New York og ble forelsket i både byen og frisøryrket.

- Det er lettere å overleve i New York, så ble jeg forelsket i fashion, sier han og smiler lurt.

Les mer om mote her.

Sjarmerer tv-seerne

Hervè, som også har jobbet for Vanity Fair, Vogue og Harpers Bazaar, er et kjent ansikt i Norge da Top Model har blitt et populært program.

Men coachen er svært ydmyk over sin kjendisstatus og er overrasket over at han blir gjenkjent i Oslo.

- Da jeg kom hit gikk jeg i byen og folk stirret på meg. Jeg løp til et speil for å se hva som var galt, sier Hervè og illustrerer hvordan det er typisk at nordmenn stirrer diskret fra øyekroken.

- En kveld da jeg var ute på byen kom det en dame bort til meg: «Oh, you are that bitch from Top Model», han tar en pause¿. Nordmenn er veldig snille og søte- nesten for snille, sier han og viser til hvordan han i fjor måtte forklare de norske jentene at Top Model er en konkurranse og at de ikke måtte være fullt så respektfulle.

- Jeg skjønner hvorfor dere drikker så mye. Dere drikker for å få dyret ut, sier han og humrer.

Usunn livsnyter

Hervè er full av energi, snakker mye og beveger hendene engasjert. Han har en historie om alt og det er umulig ikke å bli smittet av det sprudlende humøret. Men han innrømmer at overskuddet ikke kommer av en sunn livsstil.

- Jeg fortjener ikke energien min. Jeg får den nok fordi jeg gleder meg til hver ny og spennende dag.

- «I drink, smoke and eat shit», sier han og ler nok en gang.

5 kjappe spørsmål:

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

- Vakker hud. Resten kan du klare deg uten, men hemmeligheten er huden og å ha et morsomt liv.

Hva gjør deg glad?

- Mennesker. Å være omgitt av mennesker. Det hjelper ikke å være på en vakker øy, eller fancy restaurant eller klubb så lenge du er alene.

Hva gjør deg sint?

-Trangsynte mennesker. Og folk med elendig smak.

Verdens best kledde kvinne?

- Kate Moss. Hun er alltid moderne på sin egen måte. Hun er ikke trendy, men unik og alltid vakker. Hun bruker en bred blanding fra Hennes & Mauritz, vintage til Prada.

Verdens verst kledde kvinne?

- Laura Bush. Hun er alltid forferdelig og eier ingen personlig stil.

LES OGSÅ: Imponerte på bikini-shoot

Her er årets nye modellhåp

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere