RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn mistenkt i internasjonal overgrepssak

Sist oppdatert:
Nordmenn er mistenkt i en sak hvor overgrep mot barn på Filippinene er blitt filmet og direkteoverført over internett, ifølge BBC.

(Nettavisen/NTB): Britisk, amerikansk og australsk politi har samarbeidet om å rulle opp et nettverk der misbruk av filippinske barn er blitt filmet og strømmet til personer i andre deler av verden.

- Denne saken har ikke forgreininger til Norge, og vi har ikke mottatt noen norske saker fra denne aksjonen. Men vi har vært orientert om aksjonen, sier seniorrådgiver i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til Nettavisen.

Les mer: Direkteoverførte pedofil-overgrep

Etterforskningen begynte i 2012 og har omfattet 14 forskjellige land, ifølge britiske National Crime Agency (NCA). Mistenkte er funnet i en rekke land, blant annet Norge, skriver BBC.

Britiske National Crime Agency (NCA) har avdekket at de pedofile har betalt for å kunne bestille overgrep mot barn, som de har sett på via web-kameraer. I et tilfelle har en britisk mann organisert overgrep av fem barn fra samme familie.

NCA har etterforsket saken siden det ble oppdaget videoer på datamaskinen til en britisk mann for to år siden.

- Denne etterforskningen har avdekket noen ekstremt farlige barneovergripere, som trodde de kunne komme unna med å betale for at barn skulle misbrukes. Selv om de er tusenvis av kilometer unna, er de ikke mindre skyldige, sier Andy Baker i NCA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere