*Nettavisen* Nyheter.

- Nordmenn redder sommeren

Oslo (NTB): Hoteller i Vest-Norge melder om sviktende besøkstall fra europeiske turister. Nordmenn som ferierer i Norge, redder sommeren for mange reiselivsoperatører, tror Innovasjon Norge.

- Nordmenn som ferierer i eget land, har berget oss i flere år på rad, og vi har grunn til å tro at det blir situasjonen i år også, sier Geir Solheim, som er avdelingsdirektør i NHO Reiseliv Nord-Norge.

Den siste uken har hoteller i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal meldt om dramatisk nedgang i antall besøkende fra utlandet, noe som har ført til tap av arbeidsplasser og mulige permitteringer, ifølge NRK.

Innovasjon Norge og NHO Reiseliv forteller at det er store forskjeller mellom regionene når det gjelder turistbesøk.

- Så langt i sommer har vi fått tilbakemeldinger om at det går veldig bra for noen, mens andre sliter, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge. Han understreker at eksakte besøkstall for sommersesongen ikke er klare ennå.

- De stedene som tradisjonelt får besøk av en stor andel nordmenn, tror sommeren skal gå greit, mens de som har hatt en overvekt av europeiske turister sliter, sier Tuftin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.