RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Nordmenn rekruttert av islamister i Somalia

Oslo (NTB): Minst 13 ungdommer fra Oslo skal ha blitt rekruttert av den islamistiske Al-Shabab-bevegelsen i Somalia. To av dem, som er norske statsborgere, skal ha blitt arrestert.

Det er Ap-politikeren Elvis Nwosu som forteller TV 2 at han i forrige uke ble oppsøkt av somaliske ledere i Oslo som er bekymret for at ungdommer med somalisk bakgrunn blir rekruttert av sympatisører av Al-Shabab.

Amerikansk politi har tidligere avslørt at Al Shabab har rekruttert somalisk ungdom i USA. Minst en amerikansk statsborger av somalisk bakgrunn er drept i det krigsherjede landet.

Nwosu fikk høre at minst 13 ungdommer har reist fra Norge for å slåss sammen med Al-Shabab i Somalia. Informasjonen har de somaliske lederne gitt videre til norsk politi.

De to som skal være arrestert i Mogadishu, er i 20-årene, og begge er norske statsborgere.

Utenriksdepartementet sier de ikke har kjennskap til saken, og Politiets sikkerhetstjeneste vil ikke kommentere den. I det somaliske miljøet har saken vakt sterk bekymring (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere