- Norge burde også ha en folkeavstemning om innvandring

Frp-politiker og leder for helse- og sosialkomiteen i Oslo, Mazyar Keshvari, mener regjeringen snarest bør komme på banen i saken om romfolket.

Frp-politiker og leder for helse- og sosialkomiteen i Oslo, Mazyar Keshvari, mener regjeringen snarest bør komme på banen i saken om romfolket. Foto: Frp (FRP MEDIA)

Frp vil gjøre som sveitserne.

11.02.14 08:28

OSLO (NTB): Frp vil gjøre som sveitserne og avholde folkeavstemning om tiltak som begrenser innvandringen. Men innstramminger kommer uansett, skriver VG.

Mazyar Keshvari, som er Frps innvandringspolitiske talsmann, sier at Norge også bør spørre folket om holdningen til innvandring generelt:

- Interessant tanke
- Jeg tar ikke stilling til en slik kvoteordning som det sveitsiske folket nå har anbefalt. Men tanken om folkeavstemning er interessant, og Norge burde også ha en folkeavstemning om innvandring. Jeg er helt sikker på at det er flertall for innstramninger på tvers av det flertallet av norske partier mener. Meningsmålinger viser det, sier Keshvari til VG.

Søndag stemte 50,3 prosent av sveitserne for å begrense innvandringen til Sveits. Forslaget som fikk flertall går ut på å innføre kvoter for hvor mange utlendinger landet skal slippe inn. 27 prosent av innbyggerne i Sveits er født utenfor landet.

Forhandler med KrF og Venstre
Høyre og Frp-regjeringen er for tiden i harde forhandlinger med Venstre og KrF om tiltak som kan begrense innvandringen til Norge. Regjeringserklæringen

slår imidlertid fast at prinsippet om fri flyt av arbeidskraft mellom EØS-landene ligger fast. Likevel lover Keshvari innstramminger.

- Det kommer innstramninger, så snart forhandlingene med Venstre og KrF er avsluttet. Så mye kan jeg si, sier Keshvari. (©NTB)

- I strid med prinsippet om fri bevegelse

BRUSSEL (NTB-AFP-DPA): EU-kommisjonen sier den vil granske sitt forhold til Sveits etter at et flertall av sveitsiske velgere sa ja til å begrense arbeidsinnvandringen fra EU.

- EU vil undersøke hvilke konsekvenser dette vil få for hele forholdet mellom EU og Sveits, sier kommisjonen i en uttalelse søndag.

I en folkeavstemning søndag sa 50,3 prosent av sveitserne ja til å legge restriksjoner på innvandring.

- Dette er i strid med prinsippet om fri bevegelse mellom EU og Sveits, heter det i uttalelsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Innvandring

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag