RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge dobler nødhjelpen til Sør-Sudan

Børge Brende har snakket med både presidenten og opprørslederen i Sør-Sudan.
Børge Brende har snakket med både presidenten og opprørslederen i Sør-Sudan. Foto: Karlsen, Anette - NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Norge dobler nødhjelpen til Sør-Sudan. Beløpet øker fra 50 til 100 millioner kroner, opplyser utenriksminister Børge Brende (H), som mandag dro til Juba.

Juba (NTB): Brende dro rett i møte med Sør-Sudans president Salva Kiir. Med seg i bagasjen hadde han et løfte om 50 nye millioner i bistand til Sør-Sudan.

- Over 4,4 millioner sørsudanere trenger hjelp. Konflikten som brøt ut i desember, har gjort en allerede vanskelig situasjon verre, sier Brende.

Norge trapper opp presset for å finne en løsning i Sør-Sudan. Utenriksministeren reiste direkte til Sør-Sudan fra Sudan, der han søndag hadde møter med 1. visepresidenten, utenriksministeren og oljeministeren.

HVILER UT: En to måneder gammel baby sover i farens favn i en leir for internt fordrevne utenfor Juba etter kamphandlingene i Sør-Sudan.

Norge var en sentral aktør i å få i stand en fredsavtale mellom de to landene, som utkjempet Afrikas lengste borgerkrig mellom 1983 og 2005, gjennom sitt engasjement i den såkalte troikaen, sammen med USA og Storbritannia. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere