- Norge dobler nødhjelpen til Sør-Sudan

Børge Brende har snakket med både presidenten og opprørslederen i Sør-Sudan.

Børge Brende har snakket med både presidenten og opprørslederen i Sør-Sudan. Foto: Karlsen, Anette - NTB Scanpix

Norge dobler nødhjelpen til Sør-Sudan. Beløpet øker fra 50 til 100 millioner kroner, opplyser utenriksminister Børge Brende (H), som mandag dro til Juba.

27.01.14 12:35

Juba (NTB): Brende dro rett i møte med Sør-Sudans president Salva Kiir. Med seg i bagasjen hadde han et løfte om 50 nye millioner i bistand til Sør-Sudan.

- Over 4,4 millioner sørsudanere trenger hjelp. Konflikten som brøt ut i desember, har gjort en allerede vanskelig situasjon verre, sier Brende.

Norge trapper opp presset for å finne en løsning i Sør-Sudan. Utenriksministeren reiste direkte til Sør-Sudan fra Sudan, der han søndag hadde møter med 1. visepresidenten, utenriksministeren og oljeministeren.

HVILER UT: En to måneder gammel baby sover i farens favn i en leir for internt fordrevne utenfor Juba etter kamphandlingene i Sør-Sudan. Foto: Ben Curtis (AP)

Norge var en sentral aktør i å få i stand en fredsavtale mellom de to landene, som utkjempet Afrikas lengste borgerkrig mellom 1983 og 2005, gjennom sitt engasjement i den såkalte troikaen, sammen med USA og Storbritannia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.