RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Seniorrådgiver Bjørn Nilsen og direktør Jan Erik Larsen (th) i Direktoratet for nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) avbildet i 2004.
Seniorrådgiver Bjørn Nilsen og direktør Jan Erik Larsen (th) i Direktoratet for nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) avbildet i 2004. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

- Norge er kanskje et av de svakeste leddene

Norske etterforsknings- og sikkerhetsetater samarbeider for dårlig. Det mener Jan Erik Larsen, tidligere sjef for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

Han vil ha en egen minister for sikkerhet.

Larsen, som var sjef for NSM fra 2003 til 2005, mener at etatene som skal beskytte landet mot avlytting og tapping av digital informasjon, ikke trekker i samme retning, skriver Dagsavisen.

– Vi trenger en sikkerhetsminister som alle som jobber med sikkerhet, må rapportere til, mener den tidligere NSM-sjefen, som beskriver Norge som et land der det er forholdsvis lett å få informasjon fra interne prosesser.

– Norge er ikke akkurat ledende innenfor datasikkerhet. Vi er kanskje et av de svakeste leddene, sier han.

Larsen mener Norge er interessant for spionasje blant annet på grunn av oljeressurser, teknologi, globalt engasjement og NATO-medlemskap.

Han var medlem i Sårbarhetsutvalget som tidligere statsminister Kåre Willoch ledet. Utvalget konkluderte med at Norge trenger et eget sikkerhetsdepartement, noe det aldri ble noe av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere