RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge svertes i Israel

Foto: Mathiesen, Tor Erik H. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Midtøsten-ekspert reagerer kraftig på at israelsk avis framstiller Kristin Halvorsen som jødehater.

Midtøsten-ekspert Hilde Henriksen Waage mener det pågår noe i nærheten av en svertekampanje mot Norge i Israel. Hun reagerer kraftig på et oppslag i Jerusalem Post der finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen framstilles som jødehater. Ifølge avisen skal Halvorsen ha ropt «død over jødene» under en demonstrasjon mot krigen på Gaza i vinter.

- Det er bekymringsfullt at Jerusalem Post, som leses mye både i og utenfor Israel, kan sette noe sånt som dette ukritisk på trykk. I lang tid har det pågått noe i nærheten av en svertekampanje mot Norge som det mest antisemittiske landet i Europa, sier hun til Dagbladet.no.

- Israelere kan snart komme til å tro at det er slik nordmenn flest oppfatter israelere. Dette er farlig og skaper fiendebilder som ikke har rot i virkeligheten, sier midtøsteneksperten,

Jerusalem Post skriver at hatet mot Israel og jødene er voksende i Norge og at det drives fram av norske medier og den intellektuelle eliten. Mandag kveld fjernet avisa artikkelen fra sin nettutgave, skriver Aftenposten.no.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere