RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norges viktigste avis

Sist oppdatert:
Hans Erik Matre gleder seg til å ta fatt på jobben som sjefredaktør i Aftenposten, men erkjenner at den tradisjonsrike avisen står foran store utfordringer.

Fra nyttår overtar konserndirektør Hans Erik Matre rollen som sjefredaktør for Aftenposten. Ansettelsen skjedde samme dag som Schibsted-konsernet la frem tallene for tredje kvartal.

Dårlige tider
Regnskapene viser en dramatisk nedgang i inntektene til Aftenposten. Omsetningen fra rubrikkannonsene er halvert fra i fjor. Stillingsmarkedet, som tradisjonelt har vært avisens melkeku, er på det laveste nivået siden 80-tallet. Noe av årsaken er å finne i at annonser i stadig større grad flytter seg over til Internett.

Driftsunderskuddet i tredje kvartal er på 28 millioner kroner. Det er en million svakere enn fjoråret.

- Aftenposten er en konjunkturavis. Når det går dårlig i Norge, går det dårlig i Aftenposten. Men det er ingen tvil om at vi kommer tilbake og da skal Aftenposten være godt posisjonert, sier Matre til TV 2 Nettavisen.

- Aftenposten er landets viktigste medium, sier en engasjert påtroppende sjefredaktør.

Tilbake til redaksjonen
- Du har jo en bakgrunn som konsernmann. Har de ansatte grunn til å frykte at de bare får en ekstra direktør?

- Nei, Aftenposten har allerede en direktør. Jeg skal være redaktør og bare det. Jeg tror ikke de ansatte frykter noe annet, sier Matre til TV 2 Nettavisen.

- Gleder du deg til å bli redaktør igjen?

- Jeg har jo vært litt redaktør hele tiden, men har vært litt på siden av det rent redaksjonelle en stund. Jeg kunne jo ikke være redaktør fra jeg var 20 til jeg blir 70. Nå blir jeg jo mer direkte innvolvert i det redaksjonelle igjen - og det ser jeg frem til, sier Matre.

100 nye kutt
Uansett er det liten tvil om at den økonomiske virkeligheten i Aftenposten er dramatisk endret de senere årene. Avisens inntekter har stupt i flere år og på torsdagens resultatpresentasjon varslet konsernsjef Kjell Aamot nye kostnadskutt.

Aamot tegnet et dystert bilde av Aftenpostens fremtid og sa at avisen må forberede seg på at det viktige rubrikkmarkedet ikke kommer tilbake.

På vårparten skal den nye spareplanen være på plass og Aamot legger ikke skjul på at det blir nye bemanningskutt. I kvartalsrapporten fremgår det at Aftenposten må kutte i underkant av 100 årsverk de kommende to årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere