RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norsk hjelpearbeider drept i Kenya

Foto: Privat (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En 73 år gammel norsk hjelpearbeider og misjonær fra Telemark er funnet drept i Kisumu i Kenya, bekrefter Utenriksdepartementet overfor NTB.

Utenriksdepartementet avviser overfor Nettavisen at de har bekreftet at mannen er drept.

- Vi har ikke sagt det, sier underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen, til Nettavisen.

- Vi har fått informasjon om at en 73 år gammel norsk mann skal ha mistet livet i Kisumu i Kenya. Ambassaden i Nairobi er i kontakt med mannens familie og gir konsulær bistand, sier Andersen.

Ifølge Varden ble Jan Kristensen drept torsdag morgen under et væpnet ran i sitt eget hjem. Ranerne skal ha blitt skutt av politiet.

Han jobbet i landet som misjonær og frivillig hjelpearbeider og hadde sitt eget prosjekt. Kristensen ble i 2010 tildelt kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt arbeid for gatebarn i Kenya.

- Vi har fått informasjon om at en norsk statsborger, en 73 år gammel, skal ha mistet livet i Kisumu i Kenya. Den norske ambassaden i Kenya er i kontakt med avdødes familie og yter bistand. Vi ønsker ikke å gå inn på ytterligere spørsmål om saken på det nåværende tidspunkt, sier pressevakt Frode Andersen i UD til NTB.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest