*Nettavisen* Nyheter.

- Norsk kvinne anmeldte voldtekt, dømt for sex utenfor ekteskapet

Foto: Leif Magne Gramstad (Sjømannskirken)

- Dette er en forferdelig situasjon for henne.

17.07.13 15:37

Det er VG Nett som melder at en norsk kvinnen er dømt til fengsel i ett år og fire måneder i Dubai, etter at hun anmeldte en voldtekt.

- Kvinnen anmeldte en voldtekt til politiet i Dubai, men ble ikke trodd på dette. Vi har fått beskjed om at hun i stedet selv ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Rettsystemet her har åpenbart tatt informasjonen hun har gitt dem og ment at hun er skyldig i noe annet, sier Gisle Meling, som er prest i Sjømannskirken i Dubai til avisen.

Vet du noe om saken? Tips Nettavisen: vaktsjef@nettavisen.no eller tlf 468 30 050

Overfor Nettavisen utdyper han:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var i mars at hun anmeldte forholdet og så kontaktet vi henne etter noen dager etter. Siden har vi hatt kontakt med henne, sier Meling

- Vi har først og fremst støttet henne og gitt henne råd i denne situasjonen. Vi vet ikke annet en at hun har anmeldt en voldtekt. Hun tok en telefon og anmeldte en voldtekt og havnet i fengsel da det kom fram flere andre forhold.

Det skal være snakk om alkoholkonsum uten lisens.

Vil ta saken videre

Kvinnen var i Dubai i forbindelse med jobb/sosial tur med et utenlandsk selskap. Hun jobber til vanlig i et annet land.

- Det som skjer videre nå er at det blir levert enn anke, så nå gjenstår nå å se om anken blir behandlet.

- Hun virker veldig nedslått. Tirsdag var en tung dag for henne. Jeg tror ikke hun har tenkt til å gi seg. Etter hva jeg forstår er hun i kontakt med flere advokater. Hun er veldig innstilt på å ta dette videre.

Ifølge Meling er også gjerningsmannen dømt. Han fikk et år og en måneds fengsel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Ø. Karlsen (Mediehuset Nettavisen)

Fratatt passet

Nettavisen vet at hun siden anmeldelsen i mars har måttet oppholde seg i Dubai, etter at politiet har fratatt henne passet.

Kvinnen kommenterer selv saken slik:

- Foreløpig er det veldig usikkert hva som skjer, men jeg skal nå klarhet i situasjonen. Før jeg kan si noe mer om saken må jeg få avklart en del detaljer, sier hun til Nettavisen.

- Jeg har fått strengeste straff for sex utenfor ekteskap og strengeste straff for å drikke alkohol. I tillegg dømt for å ha gitt falsk forklaring, fortsetter hun.

UD bekrefter overfor Nettavisen at de er kjent med saken.

- Vi er kjent med saken og det jeg kan si at vi gir konsulær bistand. Vi har vært i kontakt med henne i noe tid, men kan ikke gi noe nærmere informasjon om hvor lenge. Utover det kan jeg ikke kommentere saken, sier Kjetil Elsebutangen, kommunikasjonsrådgiver i UD.

Les også: Én måned i fengsel for kyssing

Strenge regler

Dubai satser hardt for å bli det neste store luksusreisemålet for vestlige turister, men de bøyer ikke av for vestlige regler og normer som turistene tar med seg hjemmefra.

Det fikk et britisk par erfare, da de i november 2009 ble fengslet etter at et vitne hevdet å ha sett dem kysse hverandre på munnen og stryke hverandre over ryggen da de var gjester på en restaurant, skriver TimesOnline. Charlotte Adams og Ayman Najafi ble dømt til én måneds fengsel for usømmelig oppførsel og alkoholkonsum. Dommen ble anket, men anken førte ikke frem.

Høsten 2008 ble et annet britisk par dømt til tre måneders fengsel for å ha hatt sex på offentlig sted. De ble arrestert for å ha hatt sex på en offentlig strand. Etter dette bestemte et luksushotellet Madinat Jumeriah seg for å gi ut en guide for riktig oppførsel til turistene.

Lignende sak i 2010

I 2010 gikk en kvinne og hennes 44 år gamle venn gikk til politiet i Dubai og anmeldte en syrisk kelner for voldtekt under nyttårsfeiringen på luksushotellet Address Hotell. Kvinnen var svært beruset, men fastholdte at hun hadde blitt voldtatt på toalettet av kelneren.

- Politiet har ikke funnet noe bevis for at noe skjedde på toalettet, uttalte Khamis al-Muzinah i Dubai-politiet, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I et avhør neste dag fortalte kvinnen til politiet at hun delte hotellrom med sin 44 år gamle venn, og at de hadde hatt sex. Enden på visa?

Paret ble arrestert for utenomekteskapelig sex.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag