RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norsk kvinne skadd i bombeangrep

Foto: AP
Sist oppdatert:
Minst 18 mennesker skal ha blitt drept i en bombeeksplosjon ved en FN-bygning i Nigeria.

Nigeriansk politi bekrefter at det var en bombe som eksploderte ved FN-bygningen i byen Abuja ved tolvtiden fredag ettermiddag, norsk tid.

- Vi har sendt ut våre politistyrker og bombegruppen. Vi kan ikke fastslå hvor mange skadde det er, sier en talsmann for politiet i Abuja.

CNN melder at minst 18 mennesker skal være drept. Åtte skal være skadet.

Minst én nordmenn som tjenestegjør ved FN-bygget i den nigerianske hovedstaden er skadd.

- Vi har fått melding om at en norsk person skal være skadet. Ambassaden undersøker dette nærmere. Så vidt vi vet er det ikke flere nordmenn som er berørt av hendelsen, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Marte Lerberg Kopstad, til Nettavisen.

Kopstad ønsker ikke å si noe om kjønn overfor Nettavisen, men ovenfor Aftenposten.no bekrefter hun at det er en norsk kvinne som ligger på sykehus.

Rundt 400 mennesker jobber i bygget.

Sikkerhetskilder sier til Reuters at det var en bilbombe som eksploderte ved FN-bygningen. Et vitne fortalte CNN at hun hadde sett en hvit SUV i høy fart kjøre gjennom hovedporten av komplsekset.

Hun hørte to eksplosjoner raskt etter hverandre. Det andre smellet skal ha vært mye kraftigere enn det første.

Politi, helsepersonell og brannmannskaper er på åstedet, og et politihelikopter sirkulerer rundt den røykbelagte bygningen.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, men den islamistiske sekten Boko Haram har tidligere blitt beskyldt for å stå bak et bilbombeangrep utenfor politiets hovedkvarter i Abuja i juni måned, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere