RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pågrepet for bestillingsdrap:

- Norsk statsborger bestilte drap på kona i Pakistan


Oslo politidistrikt har pågrepet en mann i 60-årene bosatt i Oslo og siktet ham for medvirkning til drap, ved å ha bestilt drap på sin ektefelle, samt for medvirkning til drapsforsøk på to andre personer. Her ved Leder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker Anne Alræk Solem, og politiadvokat Sturla Henriksbø. 
Oslo politidistrikt har pågrepet en mann i 60-årene bosatt i Oslo og siktet ham for medvirkning til drap, ved å ha bestilt drap på sin ektefelle, samt for medvirkning til drapsforsøk på to andre personer. Her ved Leder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker Anne Alræk Solem, og politiadvokat Sturla Henriksbø.  Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En mann i 60-årene bosatt i Oslo er siktet for medvirkning til drap i Pakistan, ved å ha bestilt drap på kona, samt for medvirkning til drapsforsøk på to andre.

Det opplyser Oslo politidistrikt torsdag formiddag. Det pågår en omfattende etterforskning av saken.

Politiet holdt kl. 11 en pressekonferanse om saken.

– Tirsdag pågrep vi én person som er siktet for medvirkning til drap, sier leder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker, Anne Alræk Solem.

Drapet skal ha skjedd i en forstad til Lahore 31. mai i fjor.

- Etterforskningen har pågått i lang tid, siden i fjor, men jeg ønsker ikke å gå ut med noen nærmere opplysninger om tidspunkt, opplyser politiadvokat Sturla Henriksbø.

Ifølge TV 2 har Oslo-politiet etterforsket saken i stillhet i ett år. Kvinnen var mannens kone nummer to, etter at han i 2006 reiste til Pakistan og giftet seg – og fikk to barn med kvinnen, melder kanalen. Før det skal mannen ha bodd mange tiår i Norge, hvor han også har vært gift og har barn.

Gjerningsmannen, en sikkerhetsvakt, skal ha blitt overmannet av vitner. Til politiet i Pakistan skal han ha forklart at det var snakk om et bestillingsdrap fra Norge. Overfor en pakistansk TV-kanal har han hevdet at han ble lovet 100.000 rupi (om lag 6.600 norske kroner), men han hevder han bare fikk 11.000 rupi, melder TV 2.

Mannen ble pågrepet i Oslo. Den avdøde kona har aldri bodd i Norge. 

Kanalen kjenner også til at den norske statsborgeren er siktet for å ha brukt bestikkelser for å skjule drapet. Han framstilles for varetektsfengsling kl. 14 torsdag. Mannen nekter straffskyld.

Strafferammen er 21 års fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere