RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norsk statsborger kan ha vært involvert i terrorangrepet i Kenya

Sist oppdatert:
PST etterforsker opplysninger om at en norsk statsborger skal ha vært involvert i terrorangrepet mot kjøpesenteret i Kenya for om lag tre uker siden.

Politiets sikkerhetstjeneste har sendt etterforskere til Kenyas hovedstad Nairobi, opplyser PST på sine nettsider. De skal samarbeide med kenyansk politi- og sikkerhetsmyndigheter.

Etterforskningen ble iverksatt da PST fikk informasjon om at en navngitt norsk statsborger av somalisk opprinnelse skal ha vært involvert i planlegging og gjennomføring av angrepet.

Mange drepte
Den somaliske opprørsgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi. Rundt 70 mennesker ble drept i aksjonen, som startet 21. september og varte i fire dager.

Hovedformålet med PSTs etterforskning er «å bidra til å forhindre eventuelle nye terroraksjoner, samt å undersøke om, og i hvilken grad den navngitte nordmannen var involvert i angrepet», heter det i pressemeldingen fra sikkerhetstjenesten.

Uendret trusselbilde
PST vil videre forsøke å avklare nordmannens mulige tilknytning til al-Shabaab. PST er bekymret over det tjenesten beskriver som en økning i antallet personer som reiser fra Norge til utlandet for å slutte seg til terrornettverk eller delta i kamphandlinger eller på treningsleire.

PSTs vurdering av terrortrusselen mot Norge er foreløpig uendret, men situasjonen kan endre seg raskt, påpeker Politiets sikkerhetstjeneste.

I helgen ble det kjent at al-Shabaab-toppen som var målet for USAs spesialoperasjon mot en villa i Somalia, hadde tilknytning til Norge. Dette skal imidlertid ha dreid seg om en kenyansk statsborger med somalisk bakgrunn som tidligere har oppholdt seg i Norge etter å ha søkt asyl. Mens han bodde i Norge, skal han ha reist til og oppholdt seg i Somalia, og TV 2 mener han trolig allerede da var aktiv i al-Shabaab. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere