RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske aksjer dyre

Sist oppdatert:
Storebrand Kapitalforvaltning snur til et negativt syn på Oslo Børs etter kraftig oppgang i vår. Forvaltningsselskapet mener norske aksjer nå fremstår som dyrere enn internasjonale
- Optimismen og risikoviljen har blitt så høy på så kort tid at vi stiller oss tvilende til en fortsatt sterk oppgang, skriver Storebrand om aksjemarkedet i sin juni-rapport.

Storebrand mener oppgangen på Oslo Børs har vært i overkant.

- Mange selskap har steget mye i forhold til sammenlignbare selskap i utlandet og norske aksjer fremstår nå som høyere priset enn utenlandske. De siste dagers kronesvekkelse bedrer dette, og en ytterligere svekkelse er positivt. Vi tror ikke kronen vil fortsetter å svekke seg og anbefaler nå en undervekt i norske aksjer, heter det.

Derfor vektes norske aksjer ned fra moderat overvekt til undervekt i den anbefalte porteføljen.

Totalt sett anbefaler Storebrand Kapitalforvaltning en nøytralvekt i aksjer, som i den foregående månedsrapporten. Samtidig opprettholdes en moderat overvekt av pengemarkedet, altså rentepapirer med kort bindingstid, og moderat undervekt av obligasjoner, altså lange renter.

Amerikanske aksjer økes fra undervekt til nøytral. Europa holdes på nøytral, men Japan justeres fra moderat overvekt til overvekt. Det pekes på at vekstforventningene nå er høyere i Japan enn i eurosonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere