RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norske jenter er vågale

Sist oppdatert:
På Kari Traas skilag møter de tøffe jentene mange utfordringer og hindringer på veien. Møt Kari og jentene her.

(BIIPMAG): I NRKs TV-serie «KuleJenter» følger vi OL-vinneren Kari Traa og etableringen av hennes jenteskilag. Etter en storslått skikarriere hadde Kari lyst til å gi noe tilbake til sporten sin og startet derfor en skiskole for jenter mellom 10 og 16 år. Kanskje noen av disse unge jentene er fremtidige vinnere i OL i Russland i 2014?

- De eneste ungene jeg har!
Kari ville inspirere flere jenter til å drive med kulekjøring etter at hun selv valgte å legge opp etter OL sølvet i Torino i 2006:

- Da jeg slutta å dunke kuler selv var det få jenter i denne sporten. Derfor ville jeg rette fokuset på dette, forteller Kari.

Jeg er veldig stolt av dem og de er jo de eneste ungene jeg har!

Nå består Karis skilag av 17 unge og engasjerte jenter som holder liv i kulesporten. Det er klart at Kari er stolte av elevene sine:

- Jeg er veldig stolt av dem og de er jo de eneste ungene jeg har!

I TV-serien «KuleJenter» følger vi alle jentene på skilaget som må utfordre seg selv når de skal utføre dristige stunts. Serien viser hvordan norske ungdommer har det i hverdagen og vi får se jentenes gode samhold, samt deres mestring av ting. Vi møter jentene i ulike sammenhenger: alt fra konkurranser til morsomheter på jenterommet, som blir filmet med jentenes «girlcam».

Les også:
Miljøvennlige vinterklær fra Burton
Går for ull i VM
Høstnyheter fra Puma
Fargeeksplosjon fra Kari Traa
Dette ser du på TV i høst

Høyt vannhopp
I episode 2 av serien får jentene en stor utfordring: De skal hoppe på et 15 meter langt vannhopp i Mandal. Kari selv var bare 14 år da hun hoppet på vannhopp for første gang og da slo hun bakhodet sitt i hoppkanten!

Selv om det høye vannhoppet kunne virke skremmende på flere av jentene var det viktig å overvinne frykten fordi det tross alt er bedre å øve og slå seg i vann enn i steinhard snø.

Vrikket ankelen
For en av jentene skjedde noe uventet under innspillingen av TV-serien. Hedvig var uheldig og vrikket ankelen:

- Jeg hadde feil joggesko eller noe sånt. Broren min har også hatt lignende problemer med at føttene vokser forskjellig. Jeg tenkte aldri på å gi meg og var fast bestemt på at jeg skulle fortsette, forteller Hedvig og legger til: - Jeg har fortsatt litt problemer med foten.

Ny i jentegjengen
I serien møter vi også unge Kristine som er ny på Karis skilag. Å være ny i jentegjengen kunne virke skummelt og skremmende, men nykommeren ble tatt godt i mot:

- Det var spennende og vannhoppet var det mest utfordrende, forteller hun til biipMag.

Godt miljø
Hedvig har vært med snart to år i gruppa og hun synes miljøet er kjempebra:

- Vi har et veldig bra miljø selv om det er litt aldersforskjell på oss. Alle gleder seg til hver samling og vi er gode venner, sier Hedvig fornøyd til biipMag.

Jentene møtes på samlinger rundt 14 ganger i året der halvparten av samlingene er konkurranser. Kari forteller at de prøver å samles mest mulig i helgene så treningen ikke skal gå for mye utover skolen.

I USA begynner profesjonelle kulekjørere allerede når de er 7 år gamle, men jeg tror norske jenter er litt mer vågale

- Norske jenter er vågale
Kari Traa forteller til biipMag at hun synes norske jenter er tøffe:

- Jeg var 14 eller 15 år da jeg begynte med kulekjøring. I USA begynner profesjonelle kulekjørere allerede når de er 7 år gamle, men jeg tror norske jenter er litt mer vågale og mange norske jenter hevder seg ofte i ekstremsporter, men det dekkes sjelden i media.

Jenteblogger
I tillegg til å bli kjent med kulejentene gjennom TV-skjermen kan du også møte jentene på nettsiden KariTraaskilag

På nettsiden blogger alle jentene om sine opplevelser sammen med skilaget. Her er to utdrag fra bloggen til Kitti og Hedvig:

«I dag skulle vi opp på ski igjen å når vi kom opp møtte Tove,Hege Krispy,Aurora og Meg noen morsomme kinesere som filmet, og tok bilder sammen med oss. Det var veldig gøy»

«Linn-ida, Cornelia, Kitti, Aurora, Emilie og meg gikk til en 'funpark' og lekte oss i 2 timers tid. Det er sånn park man skal sikre seg selv gjennom en hinderløype. Kjempe morsomt! Vi kom hjem rett før middagen, så det var rett på med finstasen»

SPORTY MOTE: I tillegg til å være trener for jentene på skilaget har Kari Traa har sin egen kleslinje for kvinner.

Karis tips til ungdom
Hvis du er ung og vil nå langt innen skisport er det flere ting du bør tenke på.

Her er Kari Traas tips:

  • Det er viktig å finne noe du brenner for og har lyst til å holde på med

  • Du må også tørre å ta utfordringer

  • Det viktigste er å være i aktivitet, ikke nødvendigvis å være aller best

Se en smakebit på «Kulejenter» her:

Første episode av «Kulejenter» kan du se på NRK1 lørdag 1. november kl. 18.30.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere