RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm,Morten (SCANPIX)

- Norske NATO-forpliktelser i fare

Sist oppdatert:
Riksrevisjonen beskriver et forsvar på felgen. Flere avdelinger er ikke i stand til å sette seg i beredskap innen gitte frister.

Oslo (NTB): Problemene i Forsvaret er blitt så store at Norges forpliktelser overfor NATO er i fare, viser en fersk rapport til Stortinget.

Stortingets utenrikskomité blir advart av Riksrevisjonen om at det er fare for at Norge ikke klarer å oppfylle våre forpliktelser i forhold til NATO, skriver Aftenposten.

- Riksrevisjonen konstaterer at det er mangler ved Luftforsvaret som kan medføre at Norges forpliktelser overfor NATO ikke kan oppfylles, heter det i rapporten til Stortinget.

Flere avdelinger er ikke i stand til å sette seg i beredskap innen gitte frister. Antallet flygere som er kampklare har gått ned . 40 prosent av stillingene i Luftforsvarets stab i Fellesoperativt hovedkvarter står ledige, og øvelsesbudsjettet ved Luftoperativt inspektorat er kuttet med 65 prosent. I tillegg oppdaget revisorene at bare en av seks Leopard 2 panservogner fungerte da man besøkte Telemark bataljon.

Forholdene Riksrevisjonen har avdekket, ble lagt fram for regjeringen allerede i april, men har vært hemmeligstemplet fram til nå. Årsaken er at Ap, Høyre og KrF i 2008 innførte «utsatt offentlighet», inntil Riksrevisjonen legger fram sin avsluttende rapport om statsregnskapet for Stortinget i midten av oktober. Dermed går det mye lengre tid før mulige kritikkverdige bruk av skattebetalernes penger blir kjent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere