RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ifølge varsleren har forholdene skjedd ved Gateway College på Bali. – Vi ser alvorlig på at noen ønsker å skade Gateway ved å fremsette slike påstander, sier daglig leder Eirik Gismervik i Gateway Education.
Ifølge varsleren har forholdene skjedd ved Gateway College på Bali. – Vi ser alvorlig på at noen ønsker å skade Gateway ved å fremsette slike påstander, sier daglig leder Eirik Gismervik i Gateway Education. Foto: Gatewaycollege.no

- Norske studenter dopet ned og voldtatt på Bali

Sist oppdatert:
Norske studenter på Bali har blitt dopet ned, tatt til fange og voldtatt, ifølge en varsler.

Kunnskapsdepartementet har kontaktet de berørte høyskolene, men sjekker ikke saken selv.

En person varslet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) om forholdene 6. juni i år, skriver Vårt Land.

Ifølge varsleren har forholdene skjedd ved Gateway College, som er et av stedene norske høyskoler samarbeider med. Her skal også en lærer hatt en rekke seksuelle forhold til kvinnelige studenter uten at ledelsen ved Gateway tok saken alvorlig.

Les også: Regjeringen vil ha slutt på norske «badestudier»

I starten av juli ble høyskolene som har hatt samarbeider med Gateway, varslet om de alvorlige anklagene mot skolen.

– Vi ser alvorlig på at noen ønsker å skade Gateway ved å fremsette slike påstander, sier daglig leder Eirik Gismervik i Gateway Education til avisen.

Røe Isaksen sa 2. juni at de kom til å pålegge høyskolene å avvikle mange av de såkalte badestudiene. 18. juni sendte Kunnskapsdepartementet brev til høyskolene om den meldte innstrammingen i de norske studiene på eksotiske destinasjoner.

Gateway College opplyser på hjemmesidene sine at de tilbyr åtte studier på Bali, deriblant personlig trener, idrett, psykologi og ex.phil/ex-fac.

Uavhengig av påstandene er det likevel slutt for Gateways virksomhet på Bali, opplyser Gismervik. Selskapet har i flere år hatt negativt årsresultat, og ved årsskiftet var aksjekapitalen tapt. Avtalene med norske høyskoler er nå blitt sagt opp.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere