*Nettavisen* Nyheter.

- Norway? Welcome!

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Nå henger den norske 23-åringen blant de store gutta.

24.01.11 12:31

(New York/SIDE2:) - Norway? Welcome!

Side2 blir møtt med et stort smil og engasjement. Vi er blant stadig flere nordmenn som tar turen innom sportsbutikken Cosby Sports ved Madison Square Garden i New York – formålet er populære Mats Zuccarello Aasen.

- Jeg skulle veldig ønske at navnet hans var kortere, sier daglig leder Jim Root når han holder fram drakta til den norske 23-åringen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Trykker opp mer «Zucca»
I begynnelsen av året i fjor signerte Zuccarello for den amerikanske NHL-klubben New York Rangers. 23-åringen fra Løren i Groruddalen har spilt for Hasle/Løren, Vålerenga og debuterte i eliteserien for Frisk Tigers i 2004. Han har også spilt for svenske Modo, og det norske landslaget - før han i fjor startet sesongen i Rangers’ farmerlag Hartford Wolf Pack, senere Connecticut Whale.

Den unge nordmannen, med kallenavnene «Zucca» og «The Hobbit», blir lagt merke til. Og det mer og mer. Root forteller at det ofte er forespørsel etter drakten til Zuccarello, og sportsbutikken jobber nå også med å lage plakater og andre suvenirer av nordmannen for salg.

- Det er mange nordmenn innom her. Det kommer ofte turister fra Norge, Sverige, Polen og Tsjekkia – de elsker hockey og styrter da hit, sier Root.

Sportsbutikken har funnet sted siden 1938, og ligger et steinkast unna Madison Square Garden.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Blant de store
- Fans kjøper som regel en hatt, t-skjorte, pins eller drakt fra favorittlaget sitt. Når det gjelder spillere fra Norge, så har vi Mats Zuccarello. Helt siden han signerte med Rangers, som var i juni tror jeg, har folk kommet hit og spurt etter Zuccarello-drakter. Da han startet året i ligaen hadde han ikke den offisielle drakten ennå, og det ble spekulert i om han ville bli 36. Da lagde vi drakta til folk om de ønsket det, men det var ikke før han var offisielt på Rangers for en måned siden at han ble signert som 36. Først da kunne vi lage Rangers-draktene med NHL-assosiasjon og alt det der, sier Root.

Han påpeker at Zuccarello nå selges på lik linje sammen med alle de andre store spillerne.

LES OGSÅ: NHL for «dummies»

Hvordan er han?
- Nordmenn har kommet hit i lang tid, men dette er første gang de har en spiller på New York Rangers. I helgen hadde vi mange folk her som skulle på Rangers-kampen, og de kom inn hit først. Da spurte de om Mats Zuccarello selvsagt, og ville vite hvordan han har det, om hvordan han er, og hvordan han gjør det her. Han gjør det bra, og fans liker ham, svarte jeg, sier Root og ler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Guro Holmene

Han er selv stor Rangers-fan, og har flere meninger om Aasens fremtid – og vet mer om den unge hockeyspilleren enn om Norge.

- Jeg vet ikke så mye om Norge... Det er kaldt?

- Men Mats er utrolig flink. Han har fantastiske hender og jeg er imponert over hvordan han kjemper der ute. Han skøyter ikke bare rundt og ser etter muligheter for å score, han jobber hardt over hele isen. Jeg tror det er det treneren liker, og også årsaken til at han spiller så mye. Han er ny i ligaen, og tar ingenting som en selvfølge, sier Root og legger til:

- Jeg håper han gjør det bra, for jeg er selv fan av Rangers. Han scoret i går! sier Root og henviser til 7-0-seieren mot Toronto.

Nettavisen snakket med Mats Zuccarello Aasen i helgen, etter at NY Rangers vant over Atlanta.

- Dette går over all forventning, sier han.

LES MER: «Den lille dritten» ble matchvinner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag