RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norwegian diskriminerte passasjer med Downs syndrom

Norwegian beklager at Stian Uthus ikke fikk fly med selskapet fra Sandefjord lufthavn Torp til Tenerife i mars i fjor. (Illustrasjonsfoto)
Norwegian beklager at Stian Uthus ikke fikk fly med selskapet fra Sandefjord lufthavn Torp til Tenerife i mars i fjor. (Illustrasjonsfoto) Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stian Uthus ble diskriminert da Norwegian nektet ham å reise til Tenerife fordi han har Downs syndrom.

Det slår Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) fast.

Uthus pleier å reise på ferie til Tenerife hvert år, men i mars 2013 nektet personalet fra flyselskapet Norwegian ham å gå om bord i flyet fra Sandefjord lufthavn Torp uten ledsager. De mente han ikke oppfylte selskapets sikkerhetskrav for personer med nedsatt funksjonsevne, melder NRK.

LDO har nå slått fast at Uthus ble diskriminert på flyplassen. De sier Norwegian ikke gjorde en individuell vurdering av om Uthus oppfylte selskapets sikkerhetskrav.

- Vi aksepterer naturligvis ombudets avgjørelse og beklager på det sterkeste det Stian Uthus opplevde, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Uthus' søster Trude Trønnes-Christensen sier broren ble skremt av hendelsen, men hun håper han får til en ny reise til Tenerife snart.

- Dette er en sørgelig historie der alle impliserte parter er tapere. Den krenkelsen Stian ble utsatt for på flyplassen den dagen er jo nær sagt uopprettelig. Jeg er glad for at vi har et ombud som kan ta slike saker, men dette burde jo aldri ha hendt, sier Trønnes-Christensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere