RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norwegian må endres for å overleve

Sist oppdatert:
Liker du superbillige flybilletter, bør du slå til mens moroa varer. Billigselskapet Norwegian klarer ikke å overleve med dagens lave priser og strategi. - De styrer mot stupet, sier en flyanalytiker
Flyselskapet Norwegian ble startet som et billigalternativ til SAS Braathens. Nå rykker Norwegian-sjef Bjørn Kjos ut og vil at Konkurransetilsynet skal sette opp prisene til hovedkonkurrenten SAS.

Kjos mener at SAS forsøker å presse Norwegian ut av det norske markedet.

Les saken her:

Norwegian: - Kan ikke stå mot SAS Braathens

Tror ikke konkurransetilsynet reagerer

En flyanalytiker, som ønsker å være anonym, sier til iMarkedet at han ikke tror at det norske Konkurransetilsynet vil reagere på dagens prisnivå.

- SAS må jo sende inn informasjon om sine priser til Konkurransetilsynet, så hvorfor skal de reagere nå, sier analytikeren til iMarkedet.

Han tror videre at Norwegian graver sin egen grav med dagens strategi.

- De må erkjenne at de ikke kan bli en dominerende aktør i flymarkedet, sier analytikeren, som mener at Norwegian bør satse på å bli en liten nisjeaktør.

- Bare på denne måten kan de overleve, sier han.

Kan glemme en emisjon

Nettavisen skriver mandag at Norwegian-sjef Bjørn Kjos ikke er i tvil om at SAS Braathens taper penger på å fly folk for 323 kroner mellom byer og tettsteder i Norge. Dette er ikke flyanalytikeren iMarkedet har snakket med, enig i.

- Det kommer helt an på hvor mange seter man får fylt opp. Hvis du får fylt opp 70 prosent, for ikke snakke om opp mot 80 prosent, så er dette faktisk ganske god butikk, sier flyanalytikeren til iMarkedet.

Flyanalytikeren sier også at han tror det blir vanskelig for Norwegian å hente inn friske penger i en emisjon med dagens situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere