RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Notér Statkraft

Sist oppdatert:
Børsdirektør Sven Arild Andersen mener Statkraft må noteres på Oslo Børs. Les om sommerutspillet til børsdirktøren her
Oslo Børs og børsdirektør Sven Arild Andersen hadde en gjennomgang av utviklingen så langt i år. En av de viktige utviklingstrekkene er at flere av børsselskapene hvor staten er storeier har gjort det svært godt.

Så langt i år har Statoil steget hele 46 prosent, mens Norsk Hydro har steget 30 prosent. DnB Nor, hvor også staten er storeier, har steget 15,5 prosent så langt i år.

Med dette som bakteppe slår børsdirektøren et slag får å få enda et av de store norske statlige selskapene notert.

- Det er ubegripelig at noen er i mot dette sånn som Statoil og andre har utviklet seg etter børsnoteringen, sier Sven Arild Andersen på spørsmål fra iMarkedet.no.

Prises til 120 mrd.

Han sier videre at han synes departementenes håndtering av de børsnoterte statlige selskapene nå er meget profesjonell, og at staten også klarer å utøve innflytelse i de aktuelle børsnoterte selskapene.

- Det er naturlig at staten vurderer dette, sier Andersen om en eventuell notering av Statkraft.

Statkraft prises i dag til rundt 120 milliarder kroner, mener børsdirektøren. Tidligere prisvurderinger av Statkraft gjort av DnB Nor og departementene har imidlertid spent fra 50 milliarder til 140 milliarder kroner.

Andersen sier at ved et nedsalg på rundt 30 prosent av aksjene i det statlige selskapet, vil staten tilføres ytterligere kapital, samtidig som kontrollen beholdes.

Trolig lite spiselig

Spørsmålet er om utspillet til børsdirektøren er særlig spiselig. Tidligere har Frp og SV signalisert at de er i mot nedsalg. Dermed kan viktige støtte- og regjeringspartier stoppe en mulig børsnotering av Statkraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere